Fotky Google 2.10 – příprava na sekci Archiv a lepší správa RAW APK

Fotky Google 2.10 – příprava na sekci Archiv a lepší správa RAW [APK]
2017-03-02T07:50:42+02:00
• 2. 3. 2017
2

Jedna z nejpoužívanějších služeb pro zálohu fotografií, Fotky Google, opět povyšuje na vyšší verzi. Seznamu změn tentokrát dominuje vytoužená možnost pro archivování snímků, dále byla vylepšena správa a automatické synchronizování fotografií ve formátech RAW. Vývojáři se lehce zastavili i u prostředí chytrých karet.

fotky google

Kód naznačuje novou sekci archivovaných snímků

Web Android Police ve zdrojovém kódu nové verze zaznamenal jisté řetězce, které naznačují brzkou integraci sekce archivovaných fotografií. Proces archivace bude s největší pravděpodobností podobný jako například zprávy v Gmailu – vybrané položky nebudou zcela vymazány, ale pouze uchovávány „o samotě“ mimo ostatní.

Vstup do sekce bude možný skrze hamburger menu, kde by se měla brzy objevit stránka Archiv. Samozřejmě bude existovat možnost zpětného vrácení archivovaných snímků do hlavní viditelné nabídky. V tuto chvíli je vše připraveno, a tak je jen otázka času, kdy bude novinka oficiálně vypuštěna skrze tzv. server-side aktualizaci. Bude se tedy objevovat postupně.

RAW získává lepší podporu, změnily se i karty

Mimo na první pohled viditelných novinek se služba Fotky Google dočkala lepší správy RAW fotografií. První přípravy pro lepší správu tohoto formátu proběhly už v listopadu minulého roku, momentálně se možnosti ještě rozšířily. Snímky v tomto formátu jsou nově zobrazeny přímo v hlavní nabídce, kde si je uživatel může prohlédnout. Mimo jiné obsahují ikonu závěrky v pravém horním rohu, která slouží pro lepší přehlednost.

Verze 2.10 dále vylepšila samotné zálohování RAW fotografií, už totiž není nutné zálohovat každou jednotlivou fotku v tomto formátu zvlášť, Fotky Google se o celý proces samy postarají. Přestože se jedná o příjemnou novinku, nemusí se líbit uživatelům s malým úložištěm v cloudu Google Drive, kam se fotky zálohují.

Fotky Google

Ikona závěrky u RAW snímku (vlevo)

Vizuální změny byly zpozorovány na kartě Asistent, kde můžeme najít chytré karty s různými doporučeními a připomínkami. Tady se hlavně zvětšilo písmo, barevné ikony karet byly nahrazeny černobílými a v pravém horním rohu karet se objevily křížek pro jejich smazání.

fotky google fotky google

Starý vzhled karet (vlevo) a nový vzhled karet (vpravo)

Kde najít novou verzi?

Novou verzi aplikace Fotky Google lze najít na webu APKMirror, kde si ji můžete na vlastní nebezpečí stáhnout a nainstalovat. V opačném případě stačí počkat, než bude aktualizace vypuštěna oficiální cestou skrze obchod Google Play.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Petr Kostka

2. 3. 2017, 9:14

Jen chci upozornit na drobnou chybu v popisu kde je místo fotografického termínu „závěrka“, účetní termín „uzávěrka“ ????

Marek Pospíšil

2. 3. 2017, 9:27

díky moc, opraveno

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat