Facebook Messenger dostává tlačítko „To se mi nelíbí“ a další aktualizováno

Facebook Messenger dostává tlačítko „To se mi nelíbí“ a další [aktualizováno]
2017-03-23T20:45:55+02:00
• 23. 3. 2017
1

Aktualizováno 23. 3.

Před několika týdny se objevila informace, že Facebook Messenger získá možnost rychlých odpovědí skrze reakce. Mezi běžnými typy se objevilo i tlačítko „To se mi nelíbí“. Reagovat můžete na jakýkoliv typ zprávy, přičemž jsou dostupné i statistiky. Funkcionalita se také projeví v notifikacích.

Další novinkou, která přibyla v komunikační službě, je možnost zmínek. V podstatě stačí v konverzaci napsat „@“ a jméno, po odeslání dostane osoba specifickou notifikaci. Funkci zmiňování půjde kdykoliv vypnout, ale výsledkem bude jen zrušení těchto notifikací.

Původní článek 7. 3.

Facebook má konečně tlačítko „To se mi nelíbí“, ale nenachází se tam, kde byste jej očekávali. Největší sociální síť před několika měsíci spustila doslova epidemii takzvaných emoji reakcí, které se nacházejí snad pod každým příspěvkem. Jedná se o alternativu za tlačítko „To se mi nelíbí“, kdy uživatel Facebooku ohodnotí příspěvek svým pocitem.

Nicméně, kolegové ze zahraničního serveru TechCrunch se nám pochlubili s velmi zajímavou informací, tedy jejich několikaletý čtenář, abych byl přesný. Podle jeho výroků Facebook Messenger opravdu tlačítko „To se mi nelíbí“ podporuje, ovšem je jen pro vyvolené.

V samotném chatu můžete klepnout na tlačítko emoji, kdy vašemu příteli zašlete palec nahoru, anebo dokonce i dolů. Dále je možné zaslat smajlíky typu srdce, lol, wow, smutný či rozzlobený. Samotná sociální síť tuto informaci potvrdila.

„Neustále se snažíme testovat nové způsoby, jak z Messengeru udělat daleko více zábavné a poutavé místo. Jedná se o náš malý test, kdy některým uživatelům umožňujeme sdílet emotikony, které nejlépe vystihují jejich pocity na určité zprávy.“ Znamená to tedy, že nyní je funkce k dispozici jen pár lidem na světě. Ovšem postupem času bychom se ji mohli dočkat i my.

Facbook tvrdí, že lidé často používají službu Messenger pro plánování a koordinaci. Na základě tohoto faktu se rozhodli experimentovat, a to právě pomocí těchto emotikonů. Někteří uživatelé tak mohou na různé zprávy reagovat ANO (palec nahoru) a NE (palec dolu).

Ve výsledku to znamená, že místo toho, abyste napsali „Ano, souhlasím s objednáním pizzy“, jednoduše pošlete emotikon zobrazující palec. Tím, že se Facebook snaží udělat své služby daleko pohodlnější, může daleko lépe konkurovat Snapchatu, Slacku a dalším sociálním sítím. 

Zdroje: techcrunch.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Štěpánek

23. 3. 2017, 22:19

???? celej fakebook se mi nelíbí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat