VAIO vyměnilo Windows 10 Mobile za Android, představilo Phone A

VAIO vyměnilo Windows 10 Mobile za Android, představilo Phone A
2017-03-23T14:45:18+02:00
• 23. 3. 2017

VAIO se již před nějakou dobou osamostatnilo od Sony a loni v únoru představilo vlastní smartphone, VAIO Phone Biz. Ten se chlubil kvalitní konstrukcí z hliníku a na svou dobu poměrně dobrou výbavou. Vadou na kráse však byl již tou dobou umírající Windows 10 Mobile, kterému nepomohly ani nové a nepříliš úspěšné telefony Lumia. O telefonu jsme od té doby již neslyšeli, zřejmě proto, že byl určen jen pro japonský trh.

Nyní, tedy po více než roce, o sobě dává VAIO opět vědět. Ale asi trochu jinak, než bychom čekali. Výrobce totiž představil v podstatě ten samý telefon, jen místo systému od Microsoftu byl použit Android. „Novinka“ nese označení VAIO Phone A a od původního modelu se bohužel příliš neliší.

Uvnitř nalezneme průměrný procesor Snapdragon 617 a 3 GB operační paměti. Displej má 5,5″ s FullHD rozlišením, fotoaparát je 13MPx a baterie si oproti původním 2800 mAh také nepolepšila. Oproti loňskému modelu ale přibyl navíc jeden slot pro SIM kartu a telefon podporuje více 3G frekvencí. Důležité je zmínit, že prodávat se bude s předinstalovaným Androidem 6.0 Marshmallow. Zda výrobce poskytne aktualizaci na Nougat, se neví.

Do prodeje se telefon dostane 7. dubna, opět pouze v Japonsku a s cenovkou 24 800 yenů, což odpovídá zhruba 5600 českým korunám. Cena je tedy vzhledem ke specifikacím přijatelná. Zda se VAIO Phone A ukáže časem i mimo Japonsko, se v současné době neví.

Zdroje: pocketnow.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat