Withings produkty již brzy převezmou jméno Nokie

Withings produkty již brzy převezmou jméno Nokie
2017-02-27T07:35:40+02:00
• 27. 2. 2017

Již vloni byla společnost Withings koupena Nokií. Pokud neznáte společnost Withings, tak se jedná o výrobce chytrých doplňků se zaměřením na zdraví a také chytré hodinky. Dnes na tiskové konferenci bylo oznámeno, že v létě tohoto roku převezmou produkty jméno Nokie.

Hlavní změna: aplikace

Kromě změny jména bude představena i zcela přepracovaná aplikace Health Mate. Tato fitness aplikace sleduje vaši tělesnou váhu spolu s vaší denní aktivitou a různými cvičeními. Počítá vaše kroky, zaznamenává váš tep, krevní tlak či teplotu. Nabízí i možnost sdílení údajů s obvodním lékařem. Kromě toho se zaměřuje i na měření spánku a jeho kvality. K měření všech zmíněných údajů potřebujete přístroje k tomu určené přímo od společnosti Withings. Pokud jste hodně nároční uživatelé, můžete si pořídit i měřič kvality vzduchu, nebo hřeben, který vám řekne, jakou kvalitu mají vaše vlasy.

Během léta projde tato aplikace změnou v podobě změny designu a zlepšení uživatelského prostředí, například přidáním osobního kouče, který bude reflektovat údaje získané o uživateli. Speciální individuální tréninky budou na osmitýdenní období. Ve stejném období navíc Nokia spustí jako součást aplikace Health Mate funkci pro doktory Patient Care Platform, která bude sloužit k monitorování chronických pacientů. Kompletní data o zdravotním stavu pacienta budou sdílena s lékařem a ten tak bude mít nad pacientem neustálý dohled.

Zda změna názvu značky na Nokii pomůže v prodeji monitorovacích chytrých zařízení není zcela zřejmé. Ačkoli má finská Nokia jakýsi punc kvality, tak například v poslední době byl Pebble odkoupen společností FitBit a tomu samotnému klesají prodeje, stejně tak u Applu. Zda mají nositelná chytrá zařízení smysl a zda jsou rentabilní, stejně tak jako rozvoj IoT, ukáže teprve čas.

logo-app Health Mate Withings Zdarma ANDROID

 

Zdroje: engadget.com, mobihealthnews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat