iOS verze 11 bude možná již jen 64bitová

iOS verze 11 bude možná již jen 64bitová
2017-02-01T07:00:54+02:00
• 1. 2. 2017

Již v roce 2013 Apple představil první 64bitový telefon – iPhone 5s –  tím pádem je od té doby iOS také v jedné variantě 64bitové. Od té doby již všechna iOS zařízení používají tuto architekturu, která umožňuje využít více než 3,25 GB operační paměti. Toho tedy poprvé využil až iPad Pro v loňském roce. Každopádně nová beta iOS naznačuje opuštění 32bitové varianty iOS.

Naznačuje tomu tak upravený dialog, který se zobrazuje, pokud daná aplikace nebyla optimalizována a přizpůsobena na 64bitovou architekturu. Dříve tento dialog jen zobrazil upozornění, že aplikace potřebuje být aktualizována vývojářem pro zlepšení kompatibility. Dnes od betaverze iOS 10.3 k dialogu přibyla hláška o tom, že v budoucí verzi iOS již nemusí daná aplikace fungovat.

To může naznačovat, že od iOS 11 již nebudou podporovány tyto staré 32bitové aplikace a celý systém bude pouze 64bitový. Tím pádem přijde o podporu iPhone 5 a 5c z roku 2012, kteří jsou dnes nejstarší podporovaná zařízení s iOS 10. Tato možnost je tak velmi reálná.

Tento dialog se týká především velmi starých a dlouho neaktualizovaných aplikací. Již od února 2015 musejí nové aplikace být optimalizovány a tedy vydány i v 64bitové verzi a aktualizace stávajících mají tuto podmínku povinnou od června téhož roku.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat