Pod vánočními stromky kraloval Apple

Pod vánočními stromky kraloval Apple
2017-01-02T07:30:09+02:00
• 2. 1. 2017
1

Nejnovější analýza společnosti Flurry Analytics odhaluje množství chytrých telefonů, které byly aktivovány během letošních Vánoc. V žebříčku samozřejmě kralují tradiční výrobci a daleko za sebou s pořádným rozdílem nechávají producenty převážně z Číny. Takzvané phablety jsou rok od roku stále na vzestupu oproti klasickým telefonům, což se navíc negativně odráží v číslech u tabletů.

Vánoční statistice s přehledem vévodí společnost Apple, jejichž iPhone našlo pod stromečkem 44 % uživatelů. V závěsu za ním se drží největší konkurent z Jižní Koreji, kterým je Samsung s 21 procenty. Třetí místo patří čínskému Huaweii a jen o 1 procento za ním se drží 2procentní LG, Amazon, Oppo, Xiaomi a Motorola v rukou Lenova. Největší nárůst oproti loňskému roku pocítily tzv. phablety s úhlopříčkou 5 až 6,9 palce.

Těch bylo aktivováno 37 %, přitom vloni jen 27 %. Naopak dlouhodobě klesají prodeje tabletů. Ve srovnání s rokem 2013 si citelně pohoršily větší tablety – pokles o 8 procent. Ty kompaktnější šly dolů o pouhá 4 procenta. Co se týče stahování aplikací, tak provoz byl dvojnásobný než při běžném prosincovém dni. Každopádně se nejvíce stahovalo z kategorií Zábava, Média, Hudba, Hry, Zprávy a Sociální sítě.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Zdravíčko,
je to statistika z US, EU nebo worldwide?
Apple v Asii sice jede, ale že by měl fujvej takhle málo se mě nezdá :-)
Díky

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat