iFixit ohlásil nejlépe opravitelné telefony roku 2016

iFixit ohlásil nejlépe opravitelné telefony roku 2016
2017-01-02T07:25:15+02:00
• 2. 1. 2017

Konec každého roku tradičně patří různým statistikám shrnujícím předchozích 12 měsíců a další takový souhrn přináší server iFixit, který rozebírá do posledního šroubku chytrá zařízení či příslušenství. Dnešní rekapitulace se zaměřuje na nejlépe a nejhůře opravitelné telefony za letošní rok. Konečné výsledky nejsou natolik překvapivé, když vezmeme v potaz jejich silné či slabé stránky.

Za rok 2016 se stal nejsnadněji opravitelným telefonem model G5 od společnosti LG s konečným skóre 8/10. Výhodou u něj je modulární konstrukce, uživatelsky vyměnitelná baterie nebo relativně jednoduchá výměna vnitřních částí. Zatímco LG G5 nesklidil na trhu moc úspěchu, tak populární Galaxy S7/Galaxy S7 Edge s hodnocení 3/10 vyplňuje velké množství lepidla, které částečně nahrazuje šroubky, aby bylo docíleno co nejtenčího profilu.

Nicméně druhé místo patří dvojici Google Pixel a Pixel XL, u nichž při složitém otevírání hrozí poškození displeje. V seznamu následují iPhone 7, 7 Plus, SE od Applu, kde výměna displeje nebo baterie je jednoduchá. Akorát vyžaduje větší množství rozdílných šroubováků. Závěrem zbývá zmínit již oficiálně zrušený Galaxy Note 7 se skóre 4/10. Tím dokonce převyšuje oblíbený Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge.

Zdroj: ifixit.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat