Toshiba představila nové bezdrátové nabíjení Canvio, které je zároveň úložištěm

Toshiba představila nové bezdrátové nabíjení Canvio, které je zároveň úložištěm
2017-01-06T11:40:52+02:00
• 6. 1. 2017
1

V německém Düsseldorfu bylo 4. ledna letošního roku představeno nové zařízení, které zvládne jak nabíjet chytrý telefon, tak ho i zálohovat. Novinku představila evropská odnož japonské technologické společnosti Toshiba. U nového technologického přírůstku výrobce doufá v rozšíření povědomí u uživatelů o nutnosti zálohování dat mobilních telefonů.

Rozporuplná novinka

Společnost Toshiba se ve své tiskové zprávě k tomuto produktu opírá o výzkum společnosti Avast z března roku 2015, kdy pouhých 8 % všech majitelů chytrých telefonů pravidelně zálohovalo své telefony. Od té doby se již mnoho věcí změnilo a vylepšilo, takže nyní zde máme operační systémy iOS a Android, které se zálohují zcela automaticky při připojení k internetu. Navíc do Google Drive bylo nedávno přidána správa záloh z telefonů. Prakticky je tedy vše již zálohované automaticky, stačí to jen povolit.

Kdo však nechce ukládat svá data na servery poskytovatele, může je mít i fyzicky uložené v novém 500 GB disku. Zařízení Canvio spolupracuje jak s micro USB typu B, tak i C. Barevné provedení je bílé.

„Každý den jsou ztraceny, odcizeny nebo zničeny tisíce mobilních telefonů. Většina uživatelů přitom zálohuje svá důležitá data jen zřídka, nebo dokonce nikdy,“ říká  Lorenzo Martinez-Palomo, generální ředitel společnosti Toshiba Electronics Europe GmbH, Personal Storage Division. „Nabíjení telefonů je naproti tomu krok, který dělá každý s železnou pravidelností. CANVIO for Smartphone je elegantním řešením 2v1, které poskytuje dvě klíčové funkce – nabíjení telefonu a automatické zálohy dat. Uživatelům tak dává jistotu, že jejich drahocenné údaje budou pravidelně a bezpečně uloženy.“

Zdroj: fyi.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Novotný

6. 1. 2017, 11:45

jo kdyby se to zalohovalo bezdratove pri tom nabijeni,ale pres kabel….. ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat