Sharp investuje do výroby OLED dispejů

Sharp investuje do výroby OLED dispejů
2017-01-15T09:00:27+02:00
• 15. 1. 2017

Vítězství společnosti Samsung v dodávkách OLED displejů pro kalifornský Apple má dohru. Pravděpodobně na popud akcionářů bude Sharp opět investovat do výrobní linky na výrobu OLED panelů, aby u přespříštího iPhonu mohla uskutečnit dodávku. Japonský výrobce byl dodnes jedním z hlavních dodavatelů LCD displejů, a dokonce už od loňského září je známo, že investuje více než 568 milionu dolarů do výroby OLED displejů – nejspíš s křížkem po funuse.

Za investici ve výši 568 milionu dolarů do firmy Sakai Display Products, kde mimo jiné vlastní akcie ředitelé Sharpu a Foxconnu, má letos vzniknout linka pouze pro sériovou výrobu OLED displejů. Dalších 864 milionu dolarů investuje Sharp do výrobní linky v závodu Foxconnu, aby v roce 2019 bylo vše připraveno pro dodávku displejů. Zbývá doufat, že inženýři budou chtít předcházet prodloužení doby zahájení hromadné výroby a počítali s vyskytnutím možných problémů.

Co se týče samotné firmy Sakai Display Products, tak ta k 568 milionům dolarů přidala svých 488,9 milionu dolarů, aby zkušební linka mohla vůbec vzniknout. Tisková média v Číně ještě dodávají, že překvapivě Foxconn plánuje vydat prohlášení pro akcionáře na tchajwanské burze cenných papírů jako reakci na nepodložené spekulace, které se v poslední době množí.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat