Řada Lenovo ZUK se stává prioritní, řada Vibe možná skončí

Řada Lenovo ZUK se stává prioritní, řada Vibe možná skončí
2017-01-19T07:40:07+02:00
• 19. 1. 2017

Lenovo je čínská firma, která má na světovém trhu největší podíl v prodeji počítačů. Kromě nich prodává i smartphony, zde však tento boj nevyhrává, avšak i tak se snaží udávat trendy v této oblasti. Například její revoluční Moto Mods jsou inspirací i pro další výrobce, nebo i pro samotného otce Androidu. Lenovo chystá mírné softwarové změny, první na řadu přijde čínský trh, a to v podobě aktualizace softwaru jejich dvou mobilních řad.

lenovo zuk android 7

Vibe skončí, Moto a ZUK se sjednotí, alespoň softwarově

Lenovo má celkem tři řady mobilních telefonů: Moto, ZUK a Vibe. Na konci loňského roku oznámili pro telefony z řady ZUK aktualizaci jejich softwaru, konkrétně nástavby ZUI na verzi 2.5. Ta je postavená na Androidu 7. Lenovo již dříve uvažovalo o sjednocení značky, jelikož při třech různých řadách mobilních telefonů se snižuje možnost snazšího rozpoznání a identifikace značky. Proto se Motorola, čili Lenovo, rozhodlo u své řady Moto nasadit systémové prostředí z řady ZUK, konkrétně novou nástavbu ZUI 2.5 s Andoridem 7. Zatím jsou na světě jen necelé tři desítky beta testerů, kteří zkouší stabilitu a funkčnost systému na modelech Mozo Z a Moto Z Play. Jedná se zatím pouze o čínský trh.

Moto Z a Moto Z Play jsou tedy dalšími dvěma modely po Lenovo ZUK 1, ZUK Z2 (a verze Pro), které dostanou začátkem tohoto roku aktualizaci na nejnovější verzi systému Android. Dokonce se zvažuje, že by ZUI nástavba mohla být nasazena do všech modelů. Vše navíc naznačuje tomu, že řada Vibe skončí, jelikož poslední modely nenesou označení z této řady a není pro ně vyvíjen software. Vše však může být samotnou společností vyvráceno a k řadě Vibe se opět navrátí.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat