Google Mapy plně integrovaly služby společností Uber a Lyft

Google Mapy plně integrovaly služby společností Uber a Lyft
2017-01-18T07:15:42+02:00
• 18. 1. 2017

Google na zatáčku nového roku začal postupně výrazněji aktualizovat své aplikace. Změny se dočkal Google Fit, který byl následně integrován do Google Kalendáře. Taktéž se změn dočkalo prostředí launcheru a vyhledávače Google Now a nyní byla aktualizovaná aplikace Mapy. Od teď je nativně přidán do Map Uber a Lyft, dvě taxislužby, které vás levně a rychle, díky novým Mapám, převezou do požadované lokality.

google maps uber and lyft

Kromě nových funkcí přišla i změna vzhledu

Funkce možnosti přivolání si taxi služby přímo z aplikace již zde byla, avšak nyní byla plně integrována. Díky aktualizaci nyní nemusíte mít ani nainstalovanou aplikaci Uber ve svém telefonu, stačí být pouze v Mapách přihlášen k Uber účtu a můžete si taxík objednat a zaplatit přes Mapy. Dále bude možné vybrat si typ vozidla, klidně i dle jeho cenové relace. Navíc můžete už také sledovat jeho polohu na mapě. Navíc byla rozšířena nabídka informací u různých míst, takže pokud to daná lokalita bude poskytovat, můžete se rovnou v mapách podívat například na jídelní lístek restaurace, kam zrovna míříte.

google maps uber lyft google maps lyft uber

Starý vs. nový

V Česku však tuto integraci zaznamenáme jen minimálně. Lyft u nás nejezdí a Uber je dostupný ve Středočeském kraji, spíše jen v Praze. Novinku sice nijak výrazněji nepocítíme, leč v budoucnu, jestli se u nás zmíněné taxi služby více rozšíří, bude to pro nás jedině plus.

Pokud aktualizaci ještě nemáte, můžete si ji na vlastní nebezpečí stáhnout ze serveru APK Mirror, pokud však chcete mít vždy nejaktuálnější verzi, přihlaste se do beta testování aplikace Mapy.

Zdroje: androidpolice.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat