Alphabet a Samsung ukazují finanční výsledky za 4. kvartál 2016

Alphabet a Samsung ukazují finanční výsledky za 4. kvartál 2016
2017-01-29T08:15:14+02:00
• 29. 1. 2017
1

Začátek nového roku je ideálním obdobím pro zhodnocení roku předchozího. Své finanční výsledky nám již ukázalo několik společností. Již například víme, jak se dařilo Alphabet. Společnost vykázala za 4. čtvrtletí čisté příjmy ve výši 5,3 miliardy dolarů, což je oproti stejnému období v roce 2015 nárůst o 4,9 miliardy dolarů.

Celkové příjmy společnosti činily 26 miliard dolarů, i tato částka je o více než 21 miliard dolarů více než v roce předcházejícím. Z největší části se na této části podílela divize Google.

Podobný nárůst v příjmech lze spatřit i u ostatních projektů pod křídly Alphabet. Mezi ně řadíme třeba Google Fiber, projekt zabývající se autonomními vozidly nebo třeba Nest. Právě tyto projekty za 4. kvartál roku 2016 vykázaly příjmy ve výši 262 milionů dolarů. V porovnání s předcházejícím rokem se jedná o nárůst o 150 milionů dolarů.

I přes tato čísla jsou tyto projekty stále v celkové ztrátě přes 1 miliardu dolarů v posledním čtvrtletí. Pro společnost je však pozitivní, že oproti porovnání s předcházejícím rokem je ztráta nižší o téměř 120 milionů dolarů. Pro samotný Google jsou pak nejvýnosnější oblastí reklamy. Právě ty generovaly v posledním čtvrtletí celkové příjmy 22,4 miliardy dolarů.

Samsung nezastavil ani nepodařený Note 7

Samsung se rovněž v uplynulém týdnu pochlubil svými čísly za 4. čtvrtletí. Provozní zisk činil necelých 8 miliard dolarů. Společnost tak splnila svůj cíl, a jako třešnička na dortu je ještě to, že zaznamenala 50procentní nárůst oproti stejnému období v předcházejícím roce.

Jihokorejskou společnost může těšit i to, že 4. kvartál loňského roku byl nejúspěšnějším čtvrtletím za poslední tři roky. Vedení společnosti si může rovněž mnout ruce nad svou mobilní divizí. Společnost se pochlubila tím, že její zisk oproti loňskému roku vzrostl. Postaraly se o to především solidní prodeje Galaxy S7 a S7 Edge. Kromě nich ale k těmto výsledkům přispěla zařízení ze střední třídy.

Nepřehlédněte: LG ukázalo výsledky za poslední čtvrtletí roku 2016
Nepřehlédněte: Za vybuchování Note 7 mohla baterie, neměla dostatek prostoru [aktualizováno]

Divizi tak rozhodně z finančního hlediska nezasáhla negativní vlna okolo Galaxy Note 7, jak se mohlo na první pohled zdát. Navíc se chce Samsung k sérii Note vrátit někdy ke konci roku 2017, kdy se plánuje představení Note 8.

Zdroje: androidauthority.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Jakub Kotek

29. 1. 2017, 12:04

Ty čísla jsou mimo :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat