Za vybuchování Note 7 mohla baterie, neměla dostatek prostoru aktualizováno

Za vybuchování Note 7 mohla baterie, neměla dostatek prostoru [aktualizováno]
2017-01-23T18:10:48+02:00
• 23. 1. 2017
6

Aktualizováno 23. 1.

Společnost Samsung dnes oznámila oficiální stanovisko ke kauze telefonu Note 7. Vyšetřování provedly tři nezávislé firmy – UL, Exponent and TUV Rheinland, které přišly s velice podobnými závěry. Testování provádělo 700 expertů na celkem 200 000 telefonech, mimo jiné se zkoumalo na 30 000 náhradních bateriích.

Jak bylo zmíněno v původním článku, problémem byly baterie. Hlavní akumulátor tedy trpěl konstrukční vadou způsobující zkrat, problém byl také v designu telefonu. Do vyměněných kusů pak Samsung instaloval nové baterie, nicméně i ty byly v důsledku chybného výrobního procesu problémové.

note 7

Původní článek 16. 1.

Notoricky známá kauza vybuchujícího Galaxy Note 7 nabrala v posledních měsících nebývalých rozměrů. Doposud největší fiasko Samsungu nakonec vyústilo v celoplošné stažení produktu z trhu, současně začalo rozsáhle vyšetřování těchto příčin.

Note 7

Problémů bylo hned několik

Výsledek vyšetřování má být oficiálně oznámen 23. ledna, nicméně zdroj s vazbou na jihokorejskou firmu již s předstihem informoval světová média. S rozuzlením včera jako první přišla agentura Reuters. Hlavní přičinou vybuchování Note 7 byla s největší pravděpodobností přiliš velká baterie, která neměla dostatek prostoru kvůli těsnému šasi telefonu. Problému neprospívaly ani další energeticky náročné funkce jako S-Pen či skener duhovky, kvůli nimž měl Note 7 tendenci se přehřívat.

Samsung se oficiálně vyjádří příští pondělí, dá se však předpokládat, že tyto informace potvrdí. Nezbývá tedy než doufat, že nastávající vlajková loď Samsung Galaxy S8 bude lépe zabezpečena vůči podobným problémům. Z dalšího propadáku by se totiž Samsung, i přes jeho pevné postavení, zvedal jen velmi těžce.

Zdroje: androidportal.zoznam.sk, reuters.com, theverge.com, news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Pavel Kempný

23. 1. 2017, 17:17

A je to jasné. Kdyby nechali výměnnou baterku byl klid. Stejný problém měla i Nokie před mnoha lety u modelu N70 a po ní mnoho dalších výrobců. Tehdy Nokie zaslala novou baterii po ověření sériového čísla.

Ján Valkovič

23. 1. 2017, 19:05

Ono je aj celkom dobre, ze to dopadlo takto, trochu to urychlilo vyvoj. LG G6 by mal mat baterku, ktora sa nebude prehriavat a Samsung predstavil 8 bodovy system kontroly bateriek. Keby ju mal skor vyhol by sa tomuto fiascu, ale lepsie teraz ako nikdy :-)

Zdeněk Prokop

23. 1. 2017, 14:41

Je to škoda. Místo Note 7 mám S7 Edge ale ten stylus prostě chybí:/

Ján Valkovič

16. 1. 2017, 16:23

BGR síce nepatrí medzi najlepšie zdroje, ale občas sa im čosi podarí. Vyzerá. to tak, že si budeme musieť počkať na oficiálnu informáciu, neoficialne informácie si protirečia. Aj keď informácia o baterke ako zdroji problémov vyzerá najmenej dôveryhodne.
http://bgr.com/2017/01/16/galaxy-note-7-fires-probe/

Miroslav Darida

16. 1. 2017, 12:11

Dalo se to čekat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat