Steve Kondik opouští Cyanogen, Inc.

Steve Kondik opouští Cyanogen, Inc.
2019-02-26T18:06:06+02:00
• 2. 12. 2016

foto: GeekWire

Steve Kondik, otec známé komunitní ROM CyanogenMod, opustil společnost Cyanogen, Inc. Společnost to oznámila na svých internetových stránkách. Kondik se však ještě před samotným oficiálním oznámením celkem tvrdě opřel do vedení společnosti na Google+ stránce určené pro vývojáře CyanogenMod. V tomto vyjádření se sice přímo nevyjádřil, že ze společnosti odchází. Jeho odchod se však dal v brzké době očekávat.

foto: AndroidPolice

Před několika týdny jsme vás informovali o změnách, kterými Cyanogen, Inc. prochází. V tomto týdnu se v médiích objevily informace o tom, že se společnost bude stěhovat ze svých kanceláří v Seattlu do menších prostor v Palo Alto. A právě tento odchod byl pro Kondika poslední kapkou.

Otázky o budoucnosti Stevea Kondika byly často zmiňovány již od personálních změn provedených v říjnu. Tehdy se přesunul na pozici vedoucího oddělení výzkumu. Mnozí si však nedokázali přesně představit, co bude jeho náplní práce. Kondikovo vyjádření z tohoto týdne však ukázalo na to, že atmosféra v Cyanogen, Inc. není úplně příznivá.

foto: GeekWire

Kondik se nejprve negativně vyjádřil k roli bývalého CEO Cyanogen, Inc. Kirta McMastera. Právě on měl být jedním z hlavních důvodů, proč byl Kondik ve společnosti nespokojen. Podle něj se totiž McMaster ve společnosti prezentoval jako osoba, která nemá vizi a neví, jakým směrem by se celá společnost měla dál ubírat. A tuto svou nespokojenost mnohdy velmi negativně přenášel i na své zaměstnance. A právě těchto problémů si začala všímat i média, která na společnosti nenechala nit suchou. Řada neúspěchů vedla až k již zmíněným změnám a nyní také odchodu Steva Kondika ze společnosti.

Otázka je, jaká bude Kondikova budoucnost. On sám se zatím vyjádřil pouze na Twitteru s tím, že poděkoval všem za podporu. A za jeho působení mu poděkovali na svých stránkách i samotní zástupci společnosti. Otázkou však je, jak přátelský byl tento odchod. Alespoň z vyjádření Kondika to vypadá, že vztahy mezi ním a vedením společnosti jsou na bodu mrazu.

Zdroje: androidpolice.com, cyngn.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat