Cyanogen Inc. prochází personálními změnami

Cyanogen Inc. prochází personálními změnami
2016-10-12T07:30:04+02:00
• 12. 10. 2016

Troufnu si říct, že každý skutečný fanoušek operačního systému Android narazil na společnost CyanogenMod. Společnost Cyanogen Inc. stojící za tímto populárním alternativním firmwarem pro mobilní zařízení právě prochází radikálními změnami. Jsou to především personální změny ve vedení společnosti. Kirt McMaster, spoluzakladatel společnosti, se stahuje z pozice CEO do pozice výkonného předsedy. Novým výkonným ředitelem se stává Lior Tal.

cyanogen

Zdroj: AndroidPolice.com

Obě strany tuto změnu oficiálně přednesly veřejnosti. Ve svém neformálním vyjádření nám McMaster také sdělil, co bude mít nově na starosti. Měl by se stále zabývat strategií ohledně produktů, najímáním nových lidí nebo spoluprací s partnery. To vše s tím cílem, aby Cyanogen Inc. rostl po obchodní stránce. Sám však jedním dechem dodává, že se z něj z 80 % stane externí zaměstnanec.

Příprava na odchod McMastera z nejvyššího vedení společnosti započala již v prosinci loňského roku, kdy se právě seznámil s Lior Talem. Od té doby oba tuto změnu připravovali. Personální změny se nicméně dotkly i dalších pozic. Současný technický ředitel, Steve Kondik, se přesouvá do vedení oddělení výzkumu a bude přímým podřízením Stephena Lawlera, který má na starosti technologie ve společnosti.

kirt-mcmaster

Kirt McMaster (bývalý CEO), zdroj: BusinessInsider

lior-tal

Lior Tal (Současný CEO), zdroj: Linkedin

Cíle společnosti i nadále nejsou malé. Cyanogen Inc. chce rozšířit spolupráci s výrobci chytrých telefonů, aby do svých přístrojů instalovali jejich verzi operačního systému. A společnost se rovněž nevyhýbá ani tématu umělé inteligence v cloudových službách.

V tomto týdnu byl zároveň spuštěn Cyanogen Modular OS program. Detailní informace o něm však zveřejněny nebyly.  Zatím víme pouze to, že se program má zabývat přizpůsobitelnými telefony, které budou používat různé části Cyanogen OS skrze dynamické moduly, přičemž výběr samotné ROM záleží na výrobci/uživateli.

Změny ve společnosti jsou skutečně velké. Cíle však stále zůstávají velké. Cyanogen Inc. se netají tím, že se chce stát výrazným hráčem na poli operačního systému Android. A nový impulz v podobě personálních změn by mohl pomoci.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, cyngn.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat