Plnohodnotné Windows 10 poběží na Snapdragonech

Plnohodnotné Windows 10 poběží na Snapdragonech
2016-12-11T08:30:35+02:00
• 11. 12. 2016
2

Operační systém Windows nebylo a stále není snadné dostat na smartphony. Alespoň ne plnohodnotný Windows. Proto Microsoft začal spolupracovat s Qualcommen na zprovoznění funkčnosti systému Windows 10 x86 na procesorech s ARM architekturou.

microsoft_qualcomm_big

Revoluční novinka již na konci příštího roku

Současné pokusy o implementaci Windows na ARM selhaly. Například Windows RT poměrně rychle skončil. Společnost Intel navíc ukončila výrobu procesorů pro mobilní zařízení. Microsoft se tedy spojil s Qualcommem, který vyrábí procesory s ARM architekturou a emuloval na procesoru Snapdragon 820 systém Windows 10 Enterprise. Každé emulování snižuje výsledný výkon, ale na přiloženém videu je zřetelné, že bude možné plnohodnotně používat daný systém na mobilech i tabletech. Zcela s přehledem a hladce zvládal procesor s emulovaným prostředím Windows spustit a ovládat Photoshop, který je náročný na výkon.

Microsoft doufá, že nedávno uvedený procesor Snapdragon 835 bude zcela vyhovující všem úkolům běžících ve Windows, aby zajistil plynulý chod prostředí.

Pokud by se podařilo dostat na ARM procesory plnohodnotné Windows, nejednalo by se o velikou konkurenci pro iOS a Apple. Díky plnohodnotnému Windows v mobilu či tabletu byste mohli připojit telefon k monitoru, klávesnici a k myši, a máte dokonalou náhradu za notebook nebo stolní PC.

Samotný viceprezident Microsoftu prohlásil „Neříkám, o jaká zařízení půjde, ale myslím, že přijdou zařízení s Windows, která používají ARM čipy. Myslím, že uvidíme zařízení s mobilní konektivitou.“ Možná se bude jednat o vzkříšení Surface Phone, ale spíše by byl Windows implementován do zařízení jiných výrobců.

Zdroj: pcworld.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

To brzo,bral bych to na zařízeních i s droidem,nebo propojení s wphone a možnost na displeji telefonu spustit klasický aplikace a hry..

Jakub Šenk

11. 12. 2016, 9:52

Konečně je to napadlo :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat