Panasonic oznámil nový typ displeje s kontrastním poměrem 1 000 000:1

Panasonic oznámil nový typ displeje s kontrastním poměrem 1 000 000:1
2016-12-09T14:13:47+02:00
• 8. 12. 2016

V současnosti se hodně prosazují OLED disleje na smartphonech. Oproti tomu výrobci LCD dislejů přicházeli s novinkami, jako je Quantum Dot, nebo rychle obnovující se krystaly. Avšak OLED svojí kvalitou vedla, a tak Panasonic přišel s revolučním LCD panelem.

panasonic_lcd_tech-840x349

Lepší kontrastní poměr

Kontrastní poměr je důležitý pro správné světelné zobrazení černé a bílé barvy na displeji. Japonský Panasonic přišel s LCD displejem, který má kontrastní poměr 1 000 000:1 oproti běžným OLED panelům, které mají kontrastní poměr 1 800:1, což je 550x více.

Výrobce dosáhl nového lepšího kontrastního poměru díky nové modulační technice jednotlivých buněk. Díky nové vrstvě přidané pod displejem (viz obrázek) je možné vypínat jednotlivé momentálně nepotřebné pixely. Na standardním LCD panelu je možné ztlumit přisvětlení jen celé části displeje, zatímco OLED panely umožňovaly zhasínat jednotlivé pixely. Na podobném principu nyní pracuje i nový displej od Panasonic.

Díky němu bude vykreslení barev ve HDR fotografiích a videu znatelně lepší. Vylepšený displej navíc dosáhne i větší světelnosti a to umožní živější a realističtější zobrazování barev celkově. Displej dosahuje světelnosti 1 000 cd/m2, což je o 300 cd/m2 více než konkurence.

Drahá záležitost

Bohužel nový typ displeje je zatím velice nákladný na výrobu. Proto bude trvat, než se dostane i do cenově dostupných zřízení. Prvně bude použit na výrobu televizí a při větším rozšíření se výrobce zaměří na zmenšení displeje pro mobilní telefony. První panely pro výrobce televizí se začnou posílat na začátku příštího roku. Budeme tedy muset počkat ještě nějakou dobu, než se tato technologie dostane do smartphonů.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat