FitBit stále vede žebříček prodejů chytrých náramků

FitBit stále vede žebříček prodejů chytrých náramků
2016-12-08T08:20:02+02:00
• 8. 12. 2016

Chytré náramky jsou stále velmi oblíbené, přičemž největší podíl tvoří sportovní, které představují 85% podíl celkového trhu. Vyplývá to ze zprávy International Data Corporation (IDC), společnosti zabývající se analýzou trhu.

fitbit-banner-mobile

Jediný Apple prodal méně

V porovnání s třetí čtvrtinou loňského roku stoupl letos prodej náramků o 3,1 %. Celkové prodeje dosáhly 23 milionů prodaných kusů. IDC připisuje zvýšení zájmu především novým modelům na trhu a také rozrůstající se uživatelské komunitě. Na prodeje měla vliv také uplynulá letní sezóna. Lidé trávili více času venku a chtěli si zaznamenávat své pohybové aktivity, a to mohli díky chytrým náramkům. S nástupem chytrých hodinek se ale dá očekávat, že bude zájem o náramky klesat.

„Je stále ještě brzy, ale můžeme vidět značný posun na trhu. Očekáváme, že se brzy budou chytré hodinky prodávat více než samotné náramky. Hlavním požadavkem je jednoduchost a výrobci se tím řídí. Čtyři z pěti výrobců nabízejí jednoduchý fitness design. Některé zařízení se orientují spíše na vzhled než na užitečné funkce,“ říká Jitesh Urbani, vedoucí výzkumný analytik IDC.

Na prvním místě s nejvíce prodanými náramky je stále firma FitBit. Její podíl na trhu tvoří 23 %, což je 5,3 milionů prodaných kusů. Zároveň si firma polepšila oproti stejnému období v loňském roce o 1,6 %. Za FitBitem se nachází Xiaomi s 3,8 miliony a 16,5% podílem na trhu. Xiaomi získalo lepší umístění díky Mi Band 2, který láká nízkou cenou a kvalitním provedením.

První trojku uzavírá specialista na navigace Garmin s prodejem 1,3 milionu kusů a 5,7 % podílem na trhu. Na čtvrtém a pátém místě se nachází Apple a Samsung. Apple má 4,9% podíl a Samsung 4,5%. Samsung zaznamenal největší meziroční nárůst oproti konkurenci. Prodej chytrých nositelných zařízení stoupl skoro o 90 %. Zbylých 45,3 % poté patří menším výrobcům.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat