Nový mobil od OnePlus nebude pravděpodobně OnePlus 4, ale rovnou pětka

Nový mobil od OnePlus nebude pravděpodobně OnePlus 4, ale rovnou pětka
2016-12-09T07:45:55+02:00
• 9. 12. 2016

Čínský výrobce telefonů OnePlus, které jsou známy svým vysokým výkonem a přitom přijatelnou cenou, hodlá v příštím roce představit svůj další smartphone. Možná se však dočkáme změny, výrobce pravděpodobně přeskočí následující číslovku čtyři, kvůli pověrčivosti čínského národa.

oneplus-logo

Asiaté nemají rádi číslo čtyři

Strach z čísla čtyři se nazývá tetrafobie. Osoby jí trpící se snaží všemožně vyhýbat číslu čtyři, protože je to synonymum pro smrt. S těmito čísly se nepotkáte například v hotelích, na označení pokojů, ve výtazích si nezvolíte čtvrté patro, anebo si nekoupíte smartphone s pořadovým číslem čtyři.

Výrobce telefonů Vivo po modelu V3 přeskočilo rovnou na model V5, aby se vyhnuli „nebezpečnému“ číslu. Předpokládá se, že tak učiní i OnePlus u svého nadcházejícího modelu, který hodlá představit v první polovině následujícího roku. Po nedávno představeném OnePlus 3T a ukončení prodeje OnePlus 3 se společnost chystá představit model OnePlus 5.

Ten by měl disponovat keramickým tělem. OnePlus 5 však nebude prvním telefonem od tohoto výrobce, kdy byl použit keramický materiál. Několik málo kusů v limitované edici modelu OnePlus X bylo vyrobeno se zirkonovo keramickou konstrukcí.

Další parametry nejsou bohužel ještě známé. Předpokládá se, že bude mít SoC od Snapdragonu s číslem 835. Dále 5,5″ displej a minimálně 4 GB operační paměti. Chybět nebude čtečka otisků prstů, min. 13MPx fotoaparát, rychlo nabíjení a operační systém Android 7, nebo 7.1.

Zdroje: phonearena.com, ibtimes.com, trustedreviews.com, techtimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat