Nokia 150 – začátek tahá za špatný konec

Nokia 150 – začátek tahá za špatný konec
2016-12-18T16:41:11+02:00
• 17. 12. 2016
4

Pokud jste očekávali raketový nástup značky Nokia na mobilní trh, tak finská společnost HMD Global začala právě tam, kde v posledním tažení telefony od Nokie skončily – u tlačítkových zařízení. Tentokrát tedy můžeme zapomenout na dotykový displej nebo na hojně očekávaný systém Android. Pod novým majitelem se prvním přírůstkem stal model 150/150 Dual SIM, který je stále zarytou klasikou pro nenáročné uživatele.

nokia-150-4

Nad fyzickou klávesnicí je 2,4palcový displej s rozlišením 240 x 320 pixelů. V tomto případě není snad ani potřeba řešit hardwarovou stránku. Za připomenutí stojí jen 1 020mAh baterie, která vydrží až 22 hodin hovorů nebo 31 dnů v pohotovostním režimu. Uživatelským prostředím doprovází rozhraní Series 30+. Kromě FM rádia je uvnitř MP3 přehrávač, který naplníte hudbou přes paměťovou microSD kartu.

Základní výbava pokračuje funkcí Bluetooth, standardním microUSB vstupem nebo VGA fotoaparátem s jednou LED diodou. Skalní fanoušci nostalgického hada se mohou těšit na hru Snake Xenzia. Oficiálně prodej odstartuje v příštím čtvrtletí napříč celým světem za rozumnou cenu 26 dolarů (tj. cca 672 Kč). Nakonec nám stále jen zbývá vyhlížet první zařízení s platformou Android, které lze očekávat během březnového veletrhu MWC v Barceloně.

nokia-150-1 nokia-150-2 nokia-150-3

Zdroj: hmdglobal.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ale jo, chápu lidi, co potřebují jen být na příjmu… Tak proč utrácet tisíce… Ale čekal jsem, že se Nokie ukáže – představí něčím jiným… Aspoň vyšší střední třídou…

Vždyť není 1.4., nebo se pletu?? ????

Ján Valkovič

17. 12. 2016, 13:23

Nokia sa snaží vrátiť na trh, pôjdu na „prvú ostrú“ alebo si urobia najskôr test? Moj odhad je, že Nokia 150 je čosi ako Lajka :-)
A na niektoré účely je lepší klasický telefón, pri tak chudobnej ponuke poteší aj Nokia 150 aj keď oproti konkurencii vôbec ničím nevyniká

Radim Stehlík

17. 12. 2016, 10:24

Toto přesně ukazuje, jak to s Nokií bude. Bída.
Po x letech „představí“ telefon, který je naprosto stejný jako ten před 4 lety..
Telefon s Androidem „Designed in China, Made in China, Priced in Nokia“
Ale někdo je nepoučitelný

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat