Hodinky NO.1 D5 nabídnou skvělý design, a to za rozumnou cenu recenze

Hodinky NO.1 D5 nabídnou skvělý design, a to za rozumnou cenu [recenze]
2017-06-24T10:09:09+02:00
• 2. 12. 2016
12

Jsou to přibližně dva až tři roky, kdy se po světě začaly používat chytré hodinky i na rukou, ale ne každý je vlastnil. Dnes je to téměř na denním pořádku. Bohužel ale kvalitní chytré hodinky zakoupíte od 7 000 Kč a výše, což je pro běžné smrtelníky velká rána. Ovšem je tu obchod SMARTY hodinky, který nabízí tzv. wearables za bezkonkurenční ceny.

Do redakce nám tentokrát zavítal kousek pod názvem NO.1 D5, který svým designem tak trochu připomíná oblíbené Moto 360. Jedná se o hodinky s Androidem a Obchodem Play, kde si samozřejmě můžete stáhnout hned několik aplikací zdarma, například Google Mapy, Endomondo a další. Z celé nabídky smartyhodinky.cz se jednoznačně jedná o nejlepší variantu, tedy pokud hledáte chytré hodinky s nejvyšším počtem funkcí.

Balení

Na první pohled je zřejmé, že výrobce sází spíše na jednoduchý design než například konkurenční společnosti. Samotná krabička je tak malá, že se vám vejde i do kapsy, což se mnohým může hodit, tedy pokud si nechtějí své hodinky poškrábat (takové levné pouzdro). Na přední straně obalu se nachází název společnosti a hodinek. Jestliže bychom se bavili o zadní straně, najdeme zde hlavní specifikace a funkce zařízení, jak to známe od ostatních výrobců. Po otevření krabičky na vás bude čekat vaše chtěné zařízení, které bude usazeno v plastovém obalu.

img_3207 img_3208

Ve zbytku balení vás nečeká nic zvláštního. Kromě hodinek zde máme nabíječku s oddělitelným USB kabelem, přičemž jeden konec je typu USBmicro a druhý klasický USB-A. Vedle hromádky příruček a brožurek toho více nenajdeme, škoda.

Design a konstrukce

Hodinky musí na první pohled zaujmout a musí se líbit, jinak ani funkce nezachrání špatný design, velkou hmotnost nebo jiné neduhy. To se nakonec společnosti NO.1 povedlo, hodinky vypadají nejen vkusně, ale také nabídnou bohatou výbavu.

img_3215 img_3214

Konstrukce zařízení činí 43,7 (délka) x 43,7 (šířka) x 10,1 (tloušťka) x 23,5 mm (délka pásku). Je tedy více než jasné, že hodinky na vašich rukou budou opravdu znát. Nicméně, po chvíli nošení si zvyknete a po čase si to ani neuvědomíte. Spodní strana se skládá samozřejmě z kovu, ale je již zaoblená, aby nedošlo ke poškození pokožky. Hodinky díky své povedené konstrukci perfektně padnou na ruku. Vrchní strana obvodu je sice mírně skosená, ale není to nic nepříjemného. Designově to nevypadá vůbec špatně.

img_3216

Na spodní straně se nachází konektor pro dokovací (nabíjecí) stanici a samozřejmě také senzor pro měření srdečního tepu. Nicméně, záda jako taková jsou kovová, tudíž ve větších mrazech to pocítíte.

Displej

Mám opravdu velkou radost, že výrobce sáhl pro kulatém displeji. Vše vypadá víc „hodinkově“ a designově prostě skvěle. Co se ale týče zobrazovacího panelu, tak příliš velké zázraky nečekejte. Nemusíte mít dokonalý zrak, abyste při bližším pohledu nepozorovali jednotlivé pixely. Rozlišení zde není nejlepší, pouhých 360 x 360 pixelů. Samotný displej je však typu TFT IPS LCD, tudíž nebudete mít žádný problém s rozpoznáním bílé a černé barvy.

img_3210

Systém

Těžko říct, co o systému napsat. Mám z něj doteď smíšené pocity. Hodinky totiž nabízí plnohodnotný Android 4.4, a když píšu plnohodnotný, myslím tím opravdu plnohodnotný. Některé systémové části jsou sice předělané přímo pro prostředí hodinek, ovšem zbytek je spíše jen portace z mobilního zařízení. To se dá ale překousnout.

funkce2-2 funkce1-3

Nejvíce jsem ale narazil na upozornění, které nefungovalo vůbec dobře. Při připojení iOS zařízení se notifikace buď nezobrazovaly nebo si přicházely dle libosti. Nicméně, po připojení Android telefonu vše fungovalo tak, jak má.

img_3213 img_3212 img_3211 img_3210

Systém jako takový nabízí základní uživatelské rozhraní, které je upravené přímo pro malý kulatý displej. Najdete zde mnoho funkcí, včetně měření srdečního tepu a tlaku, měření kroků a další. Moc se mi líbí ciferníky, které si můžete jednoduchým gestem změnit či stáhnout nové. Skvělé také je, že si můžete nainstalovat stovky aplikací přímo z Obchodu Play, takže o Facebook a Instagram budete mít postaráno. Musím také zdůraznit rychlost hodinek, kterou oceníte především u taháků.

cifernik3 cifernik2 cifernik1

Baterie

Velkou pochvalu si zaslouží inženýři, protože výdrž baterie na jedno nabití by mohla být pro mnohé výrobce příkladem. Doba nabíjení trvá méně než 1 hodinu a maximální výdrž baterie činí až 124 hodin. Co se týká kapacity samotného akumulátoru, jedná se o 450 mAh.

Závěr

Hodinky NO.1 D5 mě i přes některé přešlapy opravdu překvapily. Designové zpracování zvládl výrobce na výbornou. Cena hodinek činí 5 390 Kč, tudíž pokud hledáte levnou a fungující alternativu, mohu vám je v klidu doporučit. Za zapůjčení hodinek děkujeme internetovému obchodu SMARTYhodinky.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Eva Bobík (Eve)

15. 1. 2017, 9:27

Mám Samsung S3 a jsou naprosto úžasné. Jen záznam spánku funguje a jindy bez příčiny nefunguje…

Miroslav Kantor

14. 1. 2017, 17:08

Dobrý den, ocenil bych recenzi opravdu kvalitních chytrých hodinek jako Samsung gear S 3,které opravdu má smysl využívat a za kvalitu také zaplatit. Tyto čínské šunty,samozřejmě okopírované a se systémem android nemají s kvalitními a hlavně funkčními hodinkami nic společného. Díky

Zdeněk Skalický

5. 12. 2016, 21:25

Ahoj, nemáte v plánu otestovat hodinky kw88 nebo lemfo lem5? Podle mě jsou určitě lepší (např rozlišení 400*400px lemfo lem5 mají 1GB Ram a 8GB rom, kw88 maji zase fotoaparat) za cenu do 3 tisíc se dají koupit lepší než už staré NO.1 D5 (již jsou v prodeji D5+ s o něc lepšími parametry.)
Díky Skalicc

Karel Čapka

VIP 9. 12. 2016, 22:10

Dobry den, budeme testovat hodinky No 1. D6. Vami uvedene hodinky prozatim nejsou v planu.

Zajímá mě kvalita (přesnost) měření tepu. Dá se spustit měření tepu kontinuálně během tréninku? (např. při běhu) nebo to jde jen na vyžádání nebo musí být měření v klidu?
Sháním něco na záznam tepu při běhu. Některé hodinky měří v pohybu tep s velkou chybou. Díky za info.

Roman Senkyr

3. 12. 2016, 23:38

Obecně, u této kategorie hodinek se dá pochybovat i o přesnosti měření v klidu, natož v jiných režimech. Pokud preferuješ! přesnost při různých aktivitách , tak doporučuji smart watch od Garmin. Například model fenix 3. Úplně jiná liga!

Karel Čapka

VIP 9. 12. 2016, 22:11

Mel jsme NO 1. G5 a ty tepovou frekvenci nedokazaly zmeeit vubec. Ukazovaly stale stejnou hodnotu.

Roman Senkyr

3. 12. 2016, 21:03

Fakt super hlášky, například: „Nejvíce jsem ale narazil na upozornění, které nefungovalo vůbec dobře.“ Hm, ta srážka musela hodně bolet. Více ale určitě bolela češtinu. Nebo: „Spodní strana se skládá samozřejmě z kovu“. Tak za prvé, samozřejmé to není, moje spodní strana značkových LG G Watch R je z plastu. Dále, když něco skládáme, tak to alespoň musí být ze dvou částí, ne? Toto je na úrovni hádanky: „Jaký je rozdíl mezi vránou?“ Zveřejněné stylistické chyby a nelogičnosti však nejsou chybou autora, ale redakce!

Tedy, milá redakce, nestálo by za to mít korektora, který by ty články stylisticky upravoval? Tento není rozhodně jediný… jinak vás mám rád :-).

Karel Čapka

VIP 9. 12. 2016, 22:20

Dobry den,
dekujeme za upozorneni na chyby. Korektorku mame, ale clanku mame mnoho a nestiha se. Korektury delaji obcas i ostatni redaktori. Bohuzel evidentne neni v nasich silach uhlidat vse. Uvedene zjevne stylisticke prohresky opravime a jeste jednou dekujeme za upozorneni.
Omlouvame se

Petr Hošek

2. 12. 2016, 22:29

Levná varianta ze smarty ha ha, měl jsem nebyli špatný a z gearbest za půlku, teď mám Samsung gear s2 classic a jsem naprosto spokojen a vyšli mne na 3600,-z aukra…

Karel Čapka

VIP 9. 12. 2016, 22:13

Presne tak. Z ceskych eshopu se spise nevyplati kupovat tyto hodinky, proto je lepsi postupovat podobnym zpusobem, jak jste to udelal vy.

Jan Vondrak

2. 12. 2016, 19:54

To se asi myslí atmosférický tlak, že? Takže to má v sobě barometr?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat