Google představil nejpropracovanější záběry planety země za posledních třicet let

Google představil nejpropracovanější záběry planety země za posledních třicet let
2016-12-01T08:29:57+02:00
• 1. 12. 2016

Americký gigant Google představil na konci listopadu na svém blogu krásné záběry planety země v takzvaném timelapse režimu, který ukazuje snímky země v průběhu jednotlivých let.

googleearthengine_grey_108

Můžete se podívat na změny ve svém městě

Na webu Google Engine je možné najít tyto časosběrná videa a podívat se na změnu naší Země v průběhu několika desítek let. Konkrétně jsou nově poskládaná data od roku 1984 až do současnosti. Podle samotných tvůrců se jedná o petabajty dat. Konkrétně jde o pět miliónů snímků z pěti satelitů. Na tvorbě časosběrného pohledu na planetu Zemi spolupracovali spolu s NASA, či s americkým týdeníkem Time.

V roce 2013 byla spuštěna služba Google Earth a od té doby je neustále vylepšována. Například letos v červnu se Timelapse dočkal aktualizace v podobě ostřejších obrázků. Nyní jsme se dočkali uceleného pohledu na celou zeměkouli od roku 1984 až do 2016, čili 32 let. Před pár lety byly dostupné jen určité oblasti.

Tvůrci vytvořili i samostatný Youtube kanál, ve kterém jsou prezentovány nejkrásnější místa na planetě, kde proběhly zajímavé změny za poslední tři dekády. Taktéž zde ukazují i problematická místa, jako vysychání jezer, či pohyb a tání ledovců. Celkem je zde přes čtyřicet videí.

Zdroje: blog.google, earthengine.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat