V březnu přijde na trh Xiaomi Mi6

V březnu přijde na trh Xiaomi Mi6
2016-11-29T07:20:13+02:00
• 29. 11. 2016
3

Podle informací z čínské sociální sítě Weibo příští rok v březnu bude představeno hned několik nových telefonů s novým procesorem Snapdragonem 835. Mělo by se jednat o doposud nejvýkonnější procesor pro mobilní zařízení.

xiaomi-mi6-camera

Stane se opět nejvýkonnějším telefonem?

Předchozí model Xioami Mi5, představený v březnu tohoto roku, se umístil na první příčce v žebříčku nejlepších zařízení testovaných v benchmarkové aplikaci Antutu. O dva měsíce později, v květnu, ho přeskočilo One Plus 3, a v září všechny obrovským rozdílem překonal iPhone 7. Již v březnu příštího roku se dočkáme nového nástupce s označením Mi6.

Zatím jsou všechny informace kolem nadcházejícího modelu nepotvrzené a na některých serverech se jen tipuje, jaké parametry bude Xiaomi Mi6 mít. Jedno je skoro jisté. Bude mít procesor od Qualcommu s názvem Snapdragon 835, který byl představen v listopadu. Efektivita procesoru by se měla zvýšit o 27 %. Pokud se toho podaří dosáhnout i u Xioami Mi6, bude dosahovat stejných výsledků ve výkonnostních testech Antutu jako iPhone od Apple.

Parametrově úžasné

Podle předběžných a nepotvrzených informací by nový model mohl mít 6 GB RAM, 4 000mAh baterii, skleněná záda s kovovými prvky. Kamera by měla zvládat natáčení ve 4K rozlišení a stabilizace by měla být docílena pomocí OIS. Taktéž by se mohlo objevit nové rychlo nabíjení Quick Charge 4.

Oficiální představení již zanedlouho

Podle dostupných informací by nový model měl být představen v březnu následujícího roku. A v březnu se koná tradiční Mobile World Congress. Ten bude trvat od 27. února do 2. března. Často se však stává, že výrobci představí svůj model dříve, než samotný kongres začne.

mwx

Ve stejné době by měly být představeny i nové top modely konkurence. Jedná se o nový Samsung Galaxy S8, který se pokusí napravit špatnou reputaci získanou při prodeji hořlavého modelu Note 7. I ten by měl mít procesor od stejného výrobce, takže i podobné hardwarové specifikace.

Zdroje: gsmarena.com, xiaomimi6phone.com, rayarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Píše se to XIAOMI ne xioami!!!!

Karel Čapka

VIP 29. 11. 2016, 19:22

Diky za opravu. Byl to preklep.

Až bude xiaomi globální značka (hlavně co se oficiálního zastoupení v EU a LTE týče) tak to bude konkurence, zatím je to jen Phone pro čínský (asijský) trh. Takže nic, co by mě oslovilo a zajímalo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat