Motorola žádá uživatele s pomocí vývoje nových přídavných modulů

Motorola žádá uživatele s pomocí vývoje nových přídavných modulů
2016-11-07T15:32:02+02:00
• 7. 11. 2016

Nedávno se objevily spekulace, že značka Lenovo zcela zmizí z marketingových důvodů ze smartphonů a ty budou nést pouze označení Moto (Motorola), kterou Lenovo odkoupilo. Lenovo se za účelem dalšího rozvoje mobilní divize rozhodlo investovat více do tvorby přídavných módů k řadě Moto. A o nové nápady požádalo samotné uživatele.

nexus2cee_static-social_product-marketingv2b-728x291

Co jsou Moto módy?

Motorola se inspirovala firmou LG, která jako první na světě představila modulární smartphone s různými přídavnými vymoženostmi, jako je lepší držátko telefonu. Podobnou cestou se měly vydat telefony připravované v projektu Google Ara. Ten však byl letos pozastaven. Lenovo však stále věří, že různé přídavné moduly ke smartphonům jsou správným marketingovým tahem.

S uvedením nové Moto Z byly představeny přídavné vychytávky, mezi které patří magneticky se přichytávající kryty, zoomovací udělátka od firmy Hasselblad (firma vyrábějící DSLR), vylepšovače zvuku od JLB, malý projektor s rozlišením pouhých 480 p či přídavné baterie. Lenovu toto příslušenství, které mnohdy stojí stejně jako jiné telefony cenově srovnatelné s Moto Z, hodlá rozšiřovat i nadále po dobu dalších tří let, jak bylo přislíbeno.

Snaha o získání inovativních nápadů

Lenovo se za účelem rozvoje přídavných módů rozhodlo spojit se se stratupovým portálem Indegogo. Vývojáři vytvoří krátký projekt, který dají ke schválení a tím jsou automaticky zařazeni do slosování o Moto Z a vývojářský balíček na tvorbu modulů. Některé z přidaných návrhů budou vybrány a ti následně  budou požádání o vytvoření prototypu módu, který budou následně představovat před skupinou profesionálních inženýrů. Pár nejlepších účastníků bude následně posláno na schůzku s tvůrčími inženýry Motoroly, aby vytvořili uživatelsky přívětivý design. Následně budou návrhy nových módů vystaveny na Indegogo a bude zahájena veřejná sbírka na jejich tvorbu.

Pokud však někdo přijde s opravdu dobrým a proveditelným nápadem, bude vynechán proces sbírání peněz na Indegogo a Lenovo do tvorby nového módu zainvestuje rovnou. Stranou je prý připraven jeden milión amerických dolarů, čili přes dvacet čtyři miliónu korun českých.

Pro sesbírání co nejvíce nápadů se v prosinci bude konat Moto Mod hackhaton. Výherce hackhatonu bude rovnou poslán do Motoroly na promyšlení a realizaci tvorby nového módu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat