Google Play Services přestanou podporovat Android Honeycomb a Gingerbread

Google Play Services přestanou podporovat Android Honeycomb a Gingerbread
2016-11-24T13:23:55+02:00
• 24. 11. 2016
1

Google se rozhodl ukončit podporu důležité aplikace Google Play Services pro operační systémy Gingerbread a Honeycomb. Bez této služby není možné plnohodnotně využívat systém Android. Google tím chce docílit, aby lidé přešli na nové telefony s novějším systémem. Majitelé telefonu s těmito systémy nebudou mít bezpečností aktualizace, nebude jim fungovat synchronizace kontaktů či většina aplikací přímo od Google.

googleplayservices

Uživatelé mají smůlu

Google nedávno ohlásil, že na začátku příštího roku ukončí podporu Google Play Services pro systémy Android 2.3 a 3.0. Poslední verze Play Services, která bude podporovat 2.3 a 3.0 bude číslo 10.0.0, stejně tak jako knihovna Firebase, kde už nebude podporována API 10. Nyní se poslední podporovanou API stane verze 15, která slouží pro Android Ice Cream Sandwich 4.0, jenž brzy přestane být podporován též, jelikož tuto verzi systému používá už jen 1,3 % uživatelů smartphonů s OS Android.

„Gingerbread je více než šest let starý a mnoho vývojářů již přestalo podporovat aplikace pro tento systém, stejně tak jako u Honeycomb. Tento krok vpřed jim pomůže zaměřit se na vývoj novějších a lepších aplikací pro aktuální systémy. Stejná situace je i v Google. Snažíme se zaměřit na vývoj větších vymožeností, které bychom poskytli vývojářům a usnadnili jim tak práci při tvorbě nových aplikací,“ prohlásil Doug Stevenson, Google.

logo-app Služby Google Play Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: fonearena.com, developer.android.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

No konecne. Vzdyt ty stroje uz nemuzou mit funkcni baterku.

Skoda jen, ze se v obchodech prodavaji stale pristroje s Androidem 4.4.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat