Finanční výsledky – Lenovo, Qualcomm, Facebook

Finanční výsledky – Lenovo, Qualcomm, Facebook
2016-11-04T07:45:17+02:00
• 4. 11. 2016

V této době se společnosti chlubí, jak se jim dařilo za poslední kvartál. Některé společnosti na tom nejsou nejlépe, jiné zaznamenávají kladný posun. Nyní se podíváme na firmy spojené s mobilním trhem, především na jejich mobilní divize.

Lenovo

Tento výrobce se v tiskové zprávě pochlubil, že jeho mobilní divize, v které je také Motorola, dosáhla na příjem ve výši 2 miliard dolarů – pokles 12 % oproti stejnému období minulého roku. Podařilo se prodat za poslední kvartál 14 miliónů smartphonů, což je 25% nárůst v porovnání s předchozím kvartálem.

Moto-Z-Force-Header

Například se podařilo prodat 1 milión kusů smartphonů Moto Z od svého uvedení. Cíl byl stanoven na 3 milióny. Byť tato čísla zní pozitivně, mobilní divize se dostala do ztráty ve výši 156 miliónů dolarů.

Qualcomm

Ačkoliv se s touto společností běžný uživatel smartphonu nesetká, rozhodně je důležitá, jelikož zásobuje celý trh svými procesory a jinými komponentami. Příjmy za poslední fiskální čtvrtletí tohoto roku byly ve výši 6,8 miliard dolarů, přičemž za celý fiskální rok dosáhly na 23,6 miliard dolarů.

snapdragon-Qualcomm

Operativní zisk se zastavil na 1,8 miliardách dolarů, což je meziroční nárůst za stejné období o 58 %. Bylo dodáno 211 miliónů čipů a celkově za fiskální rok 2016 se toto číslo zastavilo na 842 milionech.

Facebook

Nakonec se podíváme na dalšího významného hráče. Facebook se pochlubil, že ve třetím čtvrtletí byly příjmy ve výši 7,1 miliard dolarů a zisk 2,4 miliard dolarů, což je navíc 56% nárůst ve srovnání se stejným obdobím minulého roku.

facebookvideo

Také jsme se dozvěděli, že Facebook nyní registruje 1,79 miliardy aktivních uživatelů a 1,66 miliardy mobilních uživatelů. Z těchto čísel je přibližně 1,09 miliardy lidí aktivních denně na svém mobilním zařízení.

Zdroje: news.lenovo.com, fonearena.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat