Android Auto přichází se zajímavými novinkami

Android Auto přichází se zajímavými novinkami
2016-11-14T07:45:23+02:00
• 14. 11. 2016
1

Před pár dny jsme psali článek o tom, že Android Auto už není jen pro auta. Operační systém Android byl dostupný pro automobily a museli jste si koupit nové speciální zařízení, nebo rovnou nové auto. Nyní je možné mít Android Auto ve svém smartphonu v podobě standardní aplikace. A ta se dočkala aktualizace na verzi 2.0, která přichází se zajímavými novinkami.

android-auto-system-1500x1000

Jednoduchost ovládání pro řidiče

Android Auto je přizpůsobováno potřebám řidičů. Podle toho je děláno i prostředí a přístup k aplikacím, který je snazší než u běžného systému na telefonech. Nová funkce, nazvaná FAB, ukazuje abecední seznam. Při rozkliknutí ikonky FAB se vám zobrazí písmena abecedy a vy se můžete rychle dostat na požadovaný playlist vaší hudební aplikace. Tím si usnadníte hledání či větší proklikávání skrz aplikaci. Takhle uděláte jen tři kroky: kliknete na FAB, vyberete písmeno a zvolíte playlist.

fab

Mezi další novinky, které zjednodušují ovládání, je hlasový povel „Ok, Google“, který následně spouští příslušné aplikace za vás. Problém je akorát v použitelnosti této funkce. Veškeré následně zmíněné novinky byly sice do aplikace přidány, ale nejsou ještě povoleny k použití.

K zajímavým novým funkcím se řadí speciální záložky aplikace na hlavní ploše. Nejedná se o standardní záložku, jak je tomu k vidění u Androidu 7.1, ale o speciální vlastní záložku, která vám ukáže, kde jste zaparkovali vlastní automobil. Taktéž si můžete vypnout automatické otáčení obrazovky či změnit noční a denní režim.

Poslední vychytávkou je automatická regulace hlasitosti. Když máte například k mobilu připojená sluchátka a máte vysokou hladinu hlasitosti, tak při připojení telefonu do auta a otevření Android Auta, aplikace sama ztlumí hlasitost telefonu, abyste neohluchli, kdybyste měli autorádio na maximum.

Stále bez podpory Waze

Jak bylo přislíbeno na letošním Google I/O v květnu, tak do aplikace bude přidána alternativní služba Waze, kterou Google vlastní. Waze je služba, která ukazuje na mapách hustotu dopravy. V současné aktualizaci sice ještě nebyla zcela přidána, avšak začalo se pro ni připravovat prostředí aplikace. Až bude ukazatel dopravy plně funkční, bude i Android Auto plnohodnotnou součástí automobilů.

My Češi si však musíme ještě počkat

Bohužel oficiální verze aplikace Android Auto je dostupná jen v některých zemích, převážně situovaných na americkém kontinentu. V Evropě je služba dostupná v Německu, Francii či Rusku. Na rozšíření přístupu pro naši zemi si musíme ještě počkat.

Každopádně na internetu na neoficiálních serverech jsou dostupné instalační soubory této aplikace a díky nim si můžete vyzkoušet aplikaci i vy. Podle dosavadních reakcí je však běh aplikace pomalý a občas padá.

logo-app Android Auto Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Suusi Taival

29. 6. 2019, 17:58

Obecně, android lze nainstalovat do auta jako rozšíření stávající OS – viz např. https://www.2din.cz/autoradia-android-pro-origo-autoradia/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat