Rekordní zisky TSMC naznačující vysoké prodeje iPhonu 7

Rekordní zisky TSMC naznačující vysoké prodeje iPhonu 7
2016-10-14T07:45:59+02:00
• 14. 10. 2016
3

Apple se letos zatím nepochlubil, jak dobře nebo špatně se jeho nový iPhone 7 prodává. Musíme tak údaje o prodejích hledat jinde. Jediných výrobcem procesorů Apple A10, které jsou právě v iPhonu 7 a 7 Plus, je letos společnost TSMC. Ta se nám nyní svěřila se zisky za třetí čtvrtletí, tedy období červen až září. A jsou rekordní.

ip7

Konkrétně tedy společnost vydělala 8,2 miliardy dolaru, z čehož čistý zisk činní 3,08 miliardy dolarů. Celkově oproti stejnému čtvrtletí v minulém roce vydělala o 23 procent více peněz. Oproti předchozímu čtvrtletí příjmy vzrostly o zhruba 12 procent, přičemž se předpokládal růst od 5 do 10 procent.

iPhone 7 se tak celkově pravděpodobně prodává lépe, než se očekávalo. Například známý analytik KGI dříve odhadoval prodání 60-65 milionů kusů, ale nyní zvedl odhad na 70-75 milionů. Rekordní prodeje naznačili také samotní operátoři v USA. Prodejům pak nakonec možná pomohl a pomůže kauza Samsungu s vybuchujícím Note 7, což je největší rival Applu.

Zdroje: pocketnow.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Pavel Rychta

14. 10. 2016, 16:34

Přesně tak, s prodejem to nemá nic společného. To by jim museli platit za procesory z prodaných kusů :-), ale to už naše “ chytré“ novináře nenapadne.

Miroslav Růžička

VIP 14. 10. 2016, 17:06

Vzhledem k tomu že jsou iPhony všude po světě vyprodané a čekací doba bývá kolem 2 týdnů (ale záleží dle barvy a kapacity, na některé se čeká ještě déle) a také vzhledem k faktu že tyto data jsou za minulé čtvrtleti, opravdu naznačují vysoké prodeje, nikoli potvrzují. 

No nevím, ale s prodejem iPhonů to nemusí mít teoreticky nic společného, ne? Apple si u TSMC objednal určité množství čipů, za které zaplatil a následně je použil k výrobě telefonů. Ty mu buď můžou ležet na skladě, nebo se masově prodávají. Tak jak tak ale dostalo TSMC za zakázku zaplaceno. Důvod je pravděpodobně spíš to, že celou zakázku čipů u letošního iPhonu dostalo TSMC, ktežto minulý rok se o dodávku dělil se Samsungem. Jestli se v něčem pletu, opravte mě.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat