Nadcházející generace iPadu Pro se dočkáme na začátku příštího roku

Nadcházející generace iPadu Pro se dočkáme na začátku příštího roku
2016-10-05T09:56:02+02:00
• 5. 10. 2016

Cupertinská společnost před více než rokem, přesněji 9. září 2015, představila zbrusu nový 12,9palcový iPad Pro. K představení široké veřejnosti došlo na speciálním eventu, neboli Keynote. Po zahájení této slavnostní akce přišla velice brzy věta, na kterou jsme všichni velmi dlouho čekali „přichází největší změna iPadu, kterou iPad poznal“ (volně přeloženo).

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-433

iPad Pro je dosud de facto nejvýkonnější iOS zařízení, které kdy společnost Apple vyrobila. Displej nabízí úhlopříčku o velikosti 12,9 palců. Kdybyste se ptali, proč právě 12,9 palců – když postavíte iPad Air 2 a dorovnáte jej do poměru 4:3, vyjde vám krásných 12,9. Tablet byl samozřejmě vybaven čipem A9 s 64bitovou architekturou. V porovnání s první verzí iPadu je až 22x rychlejší a jeho grafika 360x rychlejší.

„iPadu Pro 2“ se tento rok nedočkáme

Nicméně, je tomu již více než rok, kdy jsme se dočkali tohoto vskutku velkého obra. Otázkou však je, kdy se dočkáme jeho druhé generace. Podle nejnovějších zpráv, které pocházejí až z dalekého Japonska, se „iPad Pro 2“ tento rok na svět nepodívá. Místo toho, velmi dobrý a věrohodný zdroj zabývající se tzv. Apple úniky uvedl, že se na začátku roku 2017 dočkáme hned tří modelů iPadu Pro.

Z toho tedy lze vyvodit, že prvním modelem bude omlazený 7,9palcový iPad mini 4, který převezme označení po svém větším bratříčkovi – iPad Pro. Ten by měl mimo jiné dorazit spolu s přídavnou hardwarovou klávesnicí Smart Keyboard, čtyřmi reproduktory, 12megapixelovým fotoaparátem a stylusem.

Druhý model, který na trh dorazil teprve nedávno, a to s úhlopříčkou 9,7 palců, bude začátkem nadcházejícího roku nahrazen 10,1palcovým displejem. A největší iPad Pro, jehož úhlopříčka činí 12,9 palců, zůstane bez změn. Abych vše uvedl na pravou míru – úhlopříčka bude zachována. Každopádně, největším paradoxem je přítomnost 3,5 mm jack konektoru, kterého se Apple u nových iPhonů 7 zbavil.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat