Leagoo M5 Plus – nový král levných smartphonů? sponzorovaný článek

Leagoo M5 Plus – nový král levných smartphonů? [sponzorovaný článek]
2016-10-30T11:53:24+02:00
• 27. 10. 2016
1

Leagoo je výrobce známý svými levnými low-end smartphony, které se však snaží zaujmout líbivým designem a cílí především na mladé a nenáročné zákazníky. Nyní Leagoo přináší model Leagoo M5 Plus. Již se prodává menší model M5, který se s novinkou v mnohém shoduje.

Leagoo M5 Plus je dle výrobce jedním z nejhezčích smartphonů s cenou pod 80 dolarů a Leagoo se zde snaží prosadit inovativní designové postupy, jako NMT – Nano Molding Technology je způsob kombinace plastového a kovového materiálu. Leagoo tuto technologii využilo pro tvorbu rámečku, který je díky tomu extrémně lehký a stále působí kovovým dojmem.

leagoom5plus_1

Na zadní straně se zase prosadila technologie IML (In Molding Label), což je designová úprava kovu, který následně vypadá, jako by na sobě měl jemné proužkování a je i příjemný na dotek. Když už zmiňujeme zadní stranu, lze upozornit na fotoaparát, přisvětlovací blesk a čtečku otisků prstů.

leagoom5plus_2

Vůbec poprvé použil výrobce na přední straně sklo Gorilla Glass 4 s 2.5D úpravou. Leagoo o svém novém modelu tvrdí, že nabízí v určitých ohledech mnohem více, než konkurenti. Zároveň ale přiznává, že hardware je tou slabší stránkou, kde se hodně šetřilo. Výkon obstarává čtyřjádrový MediaTek MT6737 taktovaný na 1,3 GHz. Doplněn je o 2 GB RAM a grafiku Mali-T720 MP2. Výrobce nám rovněž poskytl skóre naměřené v AnTuTu, kde si Leagoo M5 Plus vybojovalo 27 233 bodů.

leagoom5plus_3

Úložiště nabízí 16 GB a je zde samozřejmě možnost rozšíření paměťovou kartou. Vpředu je umístěn 5,5palcový Super IPS displej s HD rozlišením, což je na takto velkou plochu již poměrně nedostačující. Barvy a detaily by ale stále měly dobře vynikat, hlavně díky kontrastnímu poměru 900:1.

Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 MPx, ale podrobnosti o senzoru si výrobce nechal pro sebe. S největší pravděpodobností jde o fotoaparát od Sony. Leagoo se chlubí i s dobrou konektivitou, jelikož podporuje u všech svých smartphonů globální LTE frekvence a zde přináší i podporu 4G+. Nesmíme zapomenout ani na podporu dual SIM.

leagoom5plus_4

Jako výhodu telefonu zmiňuje výrobce jeho operační systém, kterým je Android 6.0 s nástavbou FreeME OS 6.0, která je údajně jedou z nejstabilnějších a nejspolehlivějších na světě. Baterie má kapacitu 2500 mAh, což může vypadat jako málo, ale díky staršímu typu procesoru s nízkou spotřebou prý akumulátor bohatě dostačuje pro každodenní běžné používání.

Leagoo M5 Plus lze nyní zakoupit na Aliexpressu jen za 79,99 dolarů a je dostupný ve třech barvách – Champagne Gold, Titanium Grey a Galaxy White. Více informací o novince lze získat i na webu výrobce.

leagoom5plus_5

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Pete Scoffield

22. 11. 2016, 22:40

vypadá hezky, v Geekbuying budou prodávat za $ 69

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat