Oficiálně: Samsung vymění všechny prodané smartphony Galaxy Note 7 aktualizováno

Oficiálně: Samsung vymění všechny prodané smartphony Galaxy Note 7 [aktualizováno]
2016-09-02T18:10:42+02:00
• 2. 9. 2016
1

Sem tam se objeví zpráva, že nějaké zařízení explodovalo. Následně probíhá analýza, kdy se dojde i na takové případy, že to bylo způsobeno neopatrnou manipulací ze strany uživatele. Bohužel podobná situace potkala i Galaxy Note 7 – doposud bylo 35 evidovaných případů, kdy došlo k výraznému poškození smartphonu během nabíjení (i hoření či exploze).

note7

Samsung prošetřil tyto případy a rozhodl se k ráznému kroku. Všechny prodané smartphony Samsung Galaxy Note 7 vymění za nové. Jinak řečeno, bude muset stáhnout 2,5 milionu zařízení, která jsou již mezi uživateli. Ti dostanou následně zcela nové zařízení. Aktualizováno: Případně může dojít k servisnímu zásahu, při kterém se vymění baterie.

Samsung vysvětluje tento krok jako bezpečnostní opatření, jelikož nechce riskovat újmu na zdraví jakéhokoliv zákazníka. Výsledkem také bude zdržení dodávek a prodeje, ale zde je nutné posečkat, jak se s tímto problémem vypořádá sám výrobce.

galaxy-note-7-explosion

Je jasné, že start Galaxy Note 7 bude pro Samsung velmi nákladný a otázka je, jak se tato situace odrazí na stavu společnosti.

Aktualizováno

České zastoupení společnosti Samsung nám poskytlo prohlášení k nastalé situaci s doplňujícími informacemi pro zákazníky.

Společnost Samsung se zavázala k výrobě produktů té nejvyšší kvality a jakoukoliv zprávu o případných závadách od našich zákazníků bereme velmi vážně. V reakci na hlášené případy týkající se Galaxy Note7 jsme provedli důkladné vyšetřování a zjistili jsme závady na baterii tohoto mobilního zařízení.

Doposud k 1. září došlo k 35 případům, které byly nahlášeny po celém světě. V současné době provádíme velmi pečlivé kontroly s našimi dodavateli, abychom zamezili dalšímu šíření vadných baterií napříč trhem. Jelikož je bezpečnost a spokojenost zákazníků naší naprostou prioritou, pozastavili jsme prodeje Galaxy Note7.

Zákazníkům, kteří si již Galaxy Note7 zakoupili, umožníme v nadcházejících týdnech výměnu. Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše Zákaznické kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace jak dále postupovat a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7.

Jsme si vědomi, že pro některé zákazníky to může znamenat jisté nepohodlí, nicméně pro Samsung je naprostou prioritou, abychom na trhu prodávali bezvadné produkty té nejvyšší kvality. Ve spolupráci s našimi partnery nyní hledáme takové cesty, aby případná výměna byla pro naše zákazníky co nejjednodušší a efektivní.

Zdroje: techcrunch.com, news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tomi Hujčák

2. 9. 2016, 21:01

Nice.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat