Novinky od Applu rozebrány – co je místo 3,5mm jacku?

Novinky od Applu rozebrány – co je místo 3,5mm jacku?
2016-09-18T11:58:54+02:00
• 18. 9. 2016

Jak již to tak bývá, hned po zahájení prodeje iPhonů, začnou ho lidi rozebírat. Letos tomu nebylo jinak a server iFixit se podíval do útrob novinek. U iPhonu 7 je to o to zajímavější, protože již přesně víme, co se ukrývá na místě po 3,5mm jacku. U hodinek Apple Watch 2 se také potvrdila větší baterie a lepší těsnění.

screen-shot-2016-09-15-at-11-17-25-pm

Místo po 3,5mm jacku z největší části zaplnil Taptic engine, který sice byl již u minulé generace, letos je však o značnou část větší. Důvod zvětšení je pravděpodobně kvůli senzorovému home tlačítku, tedy nový taptic engine vydává při jeho stisku výraznější vibrační odezvu.

Dále jsme se díky odebrání dočkali zvětšení baterie. Menší model má nyní 1960 mAh oproti 1715 mAh u modelu 6s, větší iPhone 7 Plus má nyní 2915 oproti 2750 mAh. Samotné otvory na spodní straně vlevo však zvuk nevydávají a je zde pouze mikrofon. Potvrzení jsme se dočkali také ohledně kapacity RAM, menší model má 2 GB, větší dokonce 3 GB.

wdubbkkolvggdthn-huge watch2

U hodinek Apple Watch Series 2 došlo ke zvětšení baterie na 273 mAh oproti 205 mAh u první generace. To je vcelku výrazný nárůst, výsledná výdrž však bude kvůli použití GPS ve výsledku podobná. Taptic engine je pak také větší stejně jako v případě iPhonů. Kompletní rozebrání iPhonu 7 si můžete prohlédnout zde a Apple Watch Series 2 zde.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com, ifixit.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat