Youtube chat – experimentální novinka v aplikaci aktualizováno

Youtube chat – experimentální novinka v aplikaci [aktualizováno]
2016-08-14T23:00:14+02:00
• 14. 8. 2016
2

Aktualizováno 14. 8.

Do této chvíle jsme neměli možnost si vyzkoušet Youtube Chat, jelikož je stále dostupný jen pro malé procento uživatelů. Avšak Tom Zelych objevil, že se dostal do této malé skupinky a může využívat Youtube Chat. Zaslal nám pozvánku, díky čemuž došlo aktivaci na redakčním Nexusu.

2016-08-14 20.34.46 2016-08-14 20.35.38 2016-08-14 20.36.08

V podstatě se jedná o dodatečný sociální prvek v samotné aplikaci Youtube, díky kterému můžete sdílet s přáteli videa. Kromě toho je dostupná konverzace pod sdíleným videem, ale to není vše – lze odpovídat i dodatečným nasdílením jiného videa. Taktéž lze hodnotit komentáře a samotné video pomocí srdíček.

2016-08-14 20.32.54 2016-08-14 20.33.30 2016-08-14 20.46.08

Pro sdílení stačí vybrat dostupné kontakty, které jsou nabídnuty. Po prvním sdílení se vytvoří následně skupinka, která je navrhována pro další sdílení. Případně lze vytvořit speciální odkaz, jenž lze zaslat třeba emailem. Pokud dotyčný ještě nemá Youtube Chat k dispozici, tak přes odkaz dojde k aktivaci. Pokud si tedy chcete tuto novinku vyzkoušet, můžete využít náš odkaz. Novinka je dostupná pouze v mobilní aplikaci.

Původní článek 12. 5.

Pokud se vám nyní líbí video na Youtube, máte několik možností, jak jej šířit. V první řadě se jedná o nepřímou cestu – stačí dát palec nahoru či dolů, případně okomentovat. Druhá přímá cesta se dotýká přímo sdílení skrze jiné služby a aplikace. Avšak Youtube chce více zapojit uživatele a hlavně získat více času stráveného v samotné aplikaci. Z tohoto důvodu začíná s testováním chatu.

Youtube chat

V tuto chvíli je „Youtube chat“ dostupný jen pro malé procento uživatelů, kteří budou moci pozvat do konverzace přímo v aplikaci Youtube své přátele. V samotném chatu je nasdílené video, přičemž lze sdílet s dalším jakýmkoliv členem. Z toho také vyplývá, že se může konverzace účastnit více lidí.

Jestli jste zařazeni do testování, pak byste měli uvidět v možnosti sdílení nabídku na pozvání kontaktů. Všechny konverzace pak budou sloučeny do nové záložky v aplikaci. Bohužel na redakčních zařízeních nemáme tuto novinku. Pokud jste byli zařazeni do testování, bude rádi za jakékoliv informace.

Zdroj: wired.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zajímavý koncept ale nevíte jak se toho zbavit ? Celkem mi to vadí. …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat