Microsoft Authenticator – dvoufázové ověření pro všechny vaše účty v jedné aplikaci

Microsoft Authenticator – dvoufázové ověření pro všechny vaše účty v jedné aplikaci
2016-08-15T07:25:41+02:00
• 15. 8. 2016

Na konci července Microsoft na svém blogu oznámil, že sjednotí veškeré své dosavadní ověřovací aplikace do jedné, a tak se nyní stalo. V Google Play lze nově narazit na aplikaci Microsoft Authenticator, která kombinuje předchozí nabízené aplikace a přidává navíc nové funkce.

Dříve měl Microsoft oddělené aplikace pro uživatele služeb Azure a uživatele ostatních druhů účtů, ať už soukromých či školních a pracovních. Nová aplikace přichází jako aktualizace dosavadní Azure Authenticator, ale přidává i funkcionalitu zbylých aplikací, které počínaje touto aktualizací začínají uživatele vybízet k přechodu právě na Microsoft Authenticator.

072516_0354_MicrosoftAu1

Co je však pro mnohé důležitější, je rovněž podpora ostatních účtů – nejen těch od Microsoftu – takže není problém nechat si zde generovat kódy například k Facebooku nebo Google službám. Uživatelské rozhraní je pak velice strohé a jednoduché. Po spuštění vidíte jen kódy společně s odpočtem do generace nového kódu. U jednotlivých „okýnek“ pro každý účet jsou rovněž možnosti pro odebrání účtu nebo zkopírování daného kódu do schránky, pro jednodušší vkládání přímo v telefonu.

nexus2cee_unnamed-1 nexus2cee_unnamed-2 nexus2cee_unnamed-3

Pokud tedy dvoufázové ověřování používáte, nabízí Microsoft novou aplikaci, kterou pro tento účel lze pohodlně využívat. A pokud patříte k těm, kteří zabezpečení svých účtů příliš neřeší, možná nadešel ten správný čas trochu na tom zapracovat a dát rovněž šanci této aplikaci. Tak či tak lze aplikaci stáhnout zdarma z Google Play, App Store a tentokrát Microsoft nezapomněl ani na svůj vlastní operační systém, který poslední dobou poněkud opomíjí.

logo-app Microsoft Authenticator Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft Authenticator Developer Zdarma iOS

[winphone cena=“]microsoft-authenticator-beta/9nblggh5lb73[/winphone]

Zdroje: androidpolice.com, blogs.technet.microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat