Olympionikem na LOH v Riu díky hře Sports Games

Olympionikem na LOH v Riu díky hře Sports Games
2018-07-08T10:52:26+02:00
• 15. 8. 2016

Vývojářské studio Estoty a Ketchapp spojily síly a vytvořily hru Sport Games, díky které se ocitnete v prostředí letních olympijských her v Riu de Janeiru. Díky skvěle propracovanému prostředí vám hra dá alespoň na chvíli pocit, že jste také sportovcem v Riu a snaží se překonávat světové rekordy.

sportsgames

Prostředí hry je zasazeno do Ria, které je vykresleno pomocí obří sochy Krista Ježíše na nedaleké hoře. Uživatele čekají čtyři poměrně náročné disciplíny: běh, skok přes překážky, skok do dálky a hod oštěpem. Netradičním prvkem je nemožnost vybrat si disciplínu, ve které budete závodit. Průběh hry je kontinuální a vy plníte jednu disciplínu za druhou, dokud neuděláte chybu. Když něco pokazíte, začínáte příští hru u disciplíny, kde jste chybovali.

Jaký je princip hry?

Sports Games je postřehová klikací hra. Vaším úkolem je přesně se trefit, když vaše postavička přeběhne přes vyznačené pole na závodní dráze. Zpočátku je běh pomalejší a vy máte větší pole, při kterém můžete zmáčknout na displej, abyste nechybovali a pokračovali v běhu. Pokud se navíc trefíte přesně při přebíhání zlatého pruhu, panáček se zrychlí a další políčka jsou menší. Tato nevýhoda je však vykompenzovaná možností dosáhnout lepších výsledků. Cílem hry je také sbírat body za proběhnutá políčka. Když při proběhnutí políčka netrefíte zlatý proužek, ale nechybujete, tak získáte jeden bod. Když se trefíte při přebíhání zlatého proužku, máte body dva.

 

Jak dosáhnout nejlepších výsledků?

Při spuštění hry se můžete snažit, jak chcete, a trefovat se do zlatého proužku a získávat ocenění “perfect”, avšak nebude vám to poměrně k ničemu, protože během prvních 2-3 disciplin je panáček dosti pomalý na to, abyste dokázali překonat své rekordy. Když vydržíte a budete soustředění a budete klikat správně při proběhnutí zlatých pruhů, bude panáček zrychlovat a zlepšovat své hody a doskoky. S vícero opakováním kol vám roste i celková rychlost hry, a to i přesto, že se ne vždy trefíte na zrychlující zlaté políčko. Pro lepší výsledky je tedy lepší nějak odbýt prvních pár závodů a precizní trefy si nechat na ty pozdější, rychlejší kola, kdy je veliká šance na překonání rekordů.

 Screenshot_20160813-075223 Screenshot_20160813-074826 Screenshot_20160813-074810 Screenshot_20160813-074806

Na oddech během hraní máte přibližně dvě vteřiny, když vaše postavička střídá discipliny. Jinak musíte být neustále ve střehu. Během závodu klikáte, když přebíháte vyznačená pole, nebo držíte kontinuálně prst na obrazovce, když se rozbíháte na skok do dálky nebo při hodu oštěpem.

Co ještě Sports Games nabízí?

V aplikaci jsou integrovány žebříčky Google Play, díky kterým vidíte, jak si vedou vaši přátelé a jak jste na tom v porovnání s ostatními hráči. Při samotném závodění sbíráte penízky. Když nasbíráte 150 zlaťáků, můžete si koupit sportovní tašku a v ní naleznete vždy jeden doplněk, a to je např. sportovní triko, šortky, nebo jiný vhled sportovce. Po nasbírání několika desítek zlatých při závodění máte speciální mezihru, tzv. goldrush, kdy běžíte přes překážky, než upadnete. V tomto běhu je na trati rozházeno mnoho zlatých mincí.

Screenshot_20160813-075314

Závěrem

Aplikace Sports Games je graficky i hratelně velice dobře zpracovaná a dokáže zabavit na pěknou řádku minut až hodin. Mě osobně hra chytla a dosáhl jsem 168 bodů v jednom běhu, stovku jsem uběhl za 9,63 s, oštěpem jsem dohodil do dálky 103,44 m, běh přes překážky mi trval 12,6 s a ve skoku dalekém jsem pokořil 8,83 m.

logo-app Ketchapp Summer Sports Ketchapp Zdarma ANDROID

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat