Nová funkce „Nástěnka“ v Google Now

Nová funkce „Nástěnka“ v Google Now
2016-08-12T12:16:11+02:00
• 12. 8. 2016
1

Na posledním Google I/O jsme mohli vidět, co má Google v plánu do budoucna. Respektive tu část, s níž se chce předvést před miliardami uživatelů na internetu. Jednou z částí, možná i tou nejhlavnější, je pomocník Assistant, což by měla být konkurence Siri od Applu a lepší verze dosavadního nástroje Google Now. Postupně tak vidíme nové funkce přicházející směrem k nám, ovšem dostupné informace jsou poněkud záhadnějšího rázu.

nexus2cee_16-1-1 nexus2cee_dashboardnow nexus2cee_YIo5L0G nexus2cee_original

Poměrně nedávno jsme například dostali Chytré karty Na Dotek v češtině. A nyní se dostávají do redakcí snímky obrazovek, jež ukazují úplně novou funkcionalitu, co se Google Now týká. Jedná se o dva nové taby, pojmenované „Domov“ a „Nástěnka“. V prvním tabu najdeme to, co doposud v celém Google Now bylo a stále je.

Ovšem druhý zmíněný tab, tzv. „Nástěnka“, je menší záhadou pro nejednoho uživatele. Dle dosavadních zpráv známe následující. Funkce by měla být, minimálně prozatím, dostupná jen pro Nexus launcher – je možné, že Google nechce, aby veřejnost viděla, k čemu vývojáři směřují. Ale stejně tak lze říci, že gigant plánuje omezit možnost rozšíření pouze pro svá referenční zařízení. Což může mnohé zklamat.

Proč tato možnost připadá v úvahu? O Nástěnce totiž kolují informace, že její obsah je jakým si sjednocením celé aktivity uživatele. Například zobrazení vašeho denního plánu, nepřečtených emailů a dalších informací s vámi spojených. To je ovšem v podstatě definice Google Assistant, a to může vést k výše zmíněnému závěru. Je však příliš brzy na to, abychom předpokládali plány samotného Googlu. Je jisté, že vše se zavčasu dozvíme.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Vojtěch Navrátil

12. 8. 2016, 15:09

Myslím, že už teď Google Now moc plýtvá místem a nutí ke zbytečnýmu posouvání, bojím se ze tohle by k pohodlnosti získání informací moc nepomohlo.

Výhodu Google Now vnímám v tom, že jedním posunutím vidím důležitý informace o nadcházejících událostech i novinky ze světa. Kdybych musel pro informaci o odjezdu na schůzku navíc přehodit kartu, tak je mi jasný že bych se svou leností na daný informace pravděpodobně zapomněl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat