Chrome 52 pro Android umí přehrávat videa s úsporou dat až 50 %

Chrome 52 pro Android umí přehrávat videa s úsporou dat až 50 %
2016-08-08T06:45:42+02:00
• 8. 8. 2016

Americký gigant Google si pro svůj mobilní vyhledávač Chrome pro Android připravil několik vylepšení v podobě přehrávaných videí. Jde o to, že se „Chrome 52 for Android“ naučil přehrávat videa v o něco lepší kvalitě. Pokud tedy například v prohlížeči otevřete odkaz na YouTube video, bude kvalita o malé procento vyšší. Tato novinka má taktéž vliv na rychlost načítání a celkovou energetickou efektivitu.

Chrome

Nejnovější aktualizace nyní nabízí rychlejší načítání videí, čehož si můžete také všimnout na odkazu níže. Tato novinka by měla mít velmi dobrý dopad na spotřebu energie vašeho mobilního zařízení s operačním systémem Android.

Z toho tedy vyplývá, že vám zařízení při přehrávání libovolného videa vydrží o něco déle než s předchozí verzí Chromu pro Android. Nicméně, Google si pro své uživatele připravil ještě jednu zajímavou „fičuru“, kterou využijí především majitelé datového tarifu. Podle vyjádření Googlu umí Chrome 52 pracovat s tzv. režimem úspory dat.

Díky tomu koncový uživatel ušetří až 50 % dat, neboť se dočká odlehčené verze přehrávaného videa. Toto zlepšení je nejvíce patrné u krátkých videí.

logo-app Prohlížeč Chrome – Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat