Google Allo nabídne šifrování či soukromé konverzace

Google Allo nabídne šifrování či soukromé konverzace
2016-08-23T07:05:47+02:00
• 23. 8. 2016
1

Aplikace Google Duo je již venku a můžeme si ji libovolně vyzkoušet bez jakýchkoliv problémů. Nicméně toto léto by ještě měl přijít „parťák“ s názvem Allo. Google bohužel nezveřejnil jasné datum vydání aplikace, ačkoliv se nyní, díky redaktorům Android Police, dostávají na světlo světa nejen první snímky obrazovek.

Allo-in-incognito-mode (1) Allo-in-incognito-mode (2) Searching-for-keywords-across-conversations-and-contacts

Tak o vezmeme hezky po pořádku. Jedna z velmi oblíbených funkcí dnešních dnů je šifrování. Není tak divu, že se dočkáme end-to-end šifrování našich konverzací, čímž se má zvýšit bezpečnost komunikace mezi uživateli. Bezpečnostních prvků je však v aplikace vícero. Například tzv. mizející zprávy. Jedná se o zprávy, jejichž viditelnost vyprší za určitou dobu – týden, den, hodina, ale i minuta, 30, 10 či 5 vteřin.

Pulling-up-results-from-Google-Assistant-and-other-sources (1) Pulling-up-results-from-Google-Assistant-and-other-sources Pulling-up-results-from-Google-Assistant-and-other-sources (2)

Ještě by se hodilo říci, že zatím není k dispozici odpočet pro mizející zprávy, které by informovalo uživatele, za jak dlouho zmizí. Pro opět větší bezpečí, jako by toho nebylo málo, má uživatel k dispozici též inkognito mód, v němž nejdou například pořizovat fotografie nebo spustit Google Now on Tap.

Searching-for-keywords-across-conversations-and-contacts Searching-for-keywords-across-conversations-and-contacts (2) Searching-for-keywords-across-conversations-and-contacts (1)

Dobrou zprávou též může být přítomnost velmi povedeného vyhledávání. To nefunguje pouze pro jednotlivé uživatele nebo konkrétní konverzace, ale na všechny. Alespoň tedy na ty „veřejné“, a ne ty tajné. Nakonec lze dodat, že uživatel může libovolně mazat zprávy. Avšak tyto zprávy zmizí pouze na straně toho, kdo je smazal.

Opět musím dodat, že prozatím nejsou zprávy o možném vydání aplikace. Můžeme tak doufat, že první informace na Google I/O budou vyplněny a my se dočkáme aplikace Allo ještě toto léto. Zatím si můžete aplikaci předregistrovat v Obchodě Play.

logo-app Google Allo Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

René Fírek

6. 9. 2016, 9:54

Je informace kdy bude tato aplikace zveřejněna?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat