Google Duo oficiálně pro Česko a Slovensko aktualizováno

Google Duo oficiálně pro Česko a Slovensko [aktualizováno]
2016-08-18T16:40:56+02:00
• 18. 8. 2016

Aktualizováno 18. 8. 16:40

Aplikace je již dostupná a můžete si ji nainstalovat v Česku a na Slovensku. Pokud jste si ji předběžně registrovali, měli byste v dohledné době dostat notifikaci. Pokud nechcete čekat, stačí zrušit registraci a následně běžně nainstalovat.

logo-app Google Duo Google LLC Zdarma ANDROID logo-app Google Duo – Video Calling Zdarma iOS

Aktualizováno 18. 8. 7:50

Zatím není u nás oficiálně dostupná aplikace a služba Google Duo, byť po nainstalování APK souboru lze docílit aktivace. Avšak reakce na novinkou jsou spíše vlažné. Aplikace umí jen videohovory, což není až tak velké lákadlo. Naštěstí zde máme informaci, že Google Duo se naučí i běžné hlasové hovory.

Screenshot_27

Amit Fulay, vedoucí produktů pro komunikaci v Googlu, toto potvrdil na svém profilu v reakci na dotaz pod příspěvkem ohlašující příchod Google Duo. Bohužel není známo, kdy se tak stane. Mezitím můžeme vyhlížet druhou aplikaci nesoucí název Allo.

Aktualizováno 16. 8. 23:35

Ačkoliv stále nemůžeme stáhnout aplikaci Google Duo z Obchodu Play, tak máme pro vás dobrou zprávu. Ověřování skrze SMS již funguje v České republice. Je to jediný způsob, jak aplikaci aktivovat. Nevyžaduje jakýkoliv Google účet. Pokud si ji chcete vyzkoušet, pak můžete využít APK balíček z APKmirror (instalujete na vlastní riziko).

Aktualizováno 16. 8. 16:05

Jak už to bývá zvykem, tak ihned po ohlášení dostupnosti nové aplikace, začal hon na instalační APK balíček. Ten je sice už k dispozici (APKmirror), ale instalovat jej nemusíte. Sama aplikace vyžaduje ověření skrze SMS, což je v tuto chvíli dostupné jen v USA. Pokud tedy nemáte telefonní číslo z USA, nepodaří se vám aktivovat Google Duo.

logo-app Google Duo Google LLC Zdarma ANDROID

Zatím tedy můžeme jen čekat. Jak uvádí Google, tento proces se může protáhnout na několik dnů. Pokud chcete být ihned informování o dostupnosti aplikace, zaregistrujte se u ní v Obchodě Play. Jakmile bude dostupná, přijde vám notifikace. Nebo si nainstalujte naši aplikaci a my vám dáme včas vědět.

logo-app Dotekománie.cz Michal Mroček Zdarma ANDROID

Původní článek 16. 8. 7:13

Na vývojářské konferenci Google I/O 2016 se společnost pochlubila novými komunikačními službami, přičemž jedna z nich startuje právě dnes. Konkrétně jde u Google Duo, což je vlastně video chat určený přímo do mobilních telefonů.

Google Duo

Odkaz na animaci

Jedná se o velmi jednoduchou aplikaci pro volání mezi dvěma lidmi, video konferenci nečekejte, nelze spojit více kontaktů najednou. Google Duo má vynikat zejména svou jednoduchostí a například end-to-end šifrováním, tudíž se jedná o bezpečný způsob komunikace.

Mezi zajímavé funkce může patřit Knock Knock, díky čemuž můžete vidět druhou osobu na svém zařízení při vyzvánění ještě před tím, než se rozhodnete přijmout nebo odmítnout hovor.

Tentokrát Google překvapil, jelikož nedochází ke spuštění jen na jednom trhu. Jak uvádí v oficiální zprávě, jde o uvolnění pro celý svět. Vše by mělo proběhnout poměrně rychle v následujících dnech. Už nyní si například můžete zaregistrovat aplikaci v Obchodě Play – následně budete upozornění notifikací, že je novinka dostupná pro vaše zařízení. Oficiální odkazy do obchodů najdete zde: AndroidiOS.

Zdroje: googleblog.blogspot.cz, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat