Turistická navigace Mapy.cz – veřejné testování

Turistická navigace Mapy.cz – veřejné testování
2016-07-21T17:20:33+02:00
• 21. 7. 2016

Česká služba Mapy.cz měla jednu zásadní vadu na kráse, která ji dlouhou dobu znevýhodňovala oproti konkurenci. Myslím tím hlavně možnost navigování. Naštěstí se na této funkci pracuje a zanedlouho se jí zřejmě dočkáme. Turistická navigace procházela interním testováním a nyní si ji budete moci vyzkoušet i vy sami.

turistická navigace Mapy.cz

Mapy.cz totiž spouští veřejné testování, ale má to jeden háček. Je omezený počet míst – konkrétně se hledá 3500 testerů. Abyste si mohli novou verzi vyzkoušet, stačí se stát testerem přes tento odkaz. Následně vám bude nabídnuta aktualizace a budete moci otestovat turistickou navigaci.

Zejména v České republice, kde máme detailní datové pokrytí, obsahující polní cesty, horské stezky nebo nejskrytější výletní místa, jako jsou lesní studánky, ocení navigaci lidé, kteří se radši pohybují po svých. Hlasová navigace umí upozornit na turistický rozcestník, pěší navede po nejkratší či turistické trase a informuje je o barvě turistického značení stezek,“ popisuje funkce Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz

Navigace zatím není offline a je vyžadováno připojení k internetu. Dá se použít i pro řidiče nebo cyklisty, přičemž je k dispozici hlasová asistence.

„Pro naplánování trasy je zatím potřeba internet, byť na offline módu již pracujeme. Lidé proto potřebují mobilní data, nebo si trasu naplánují v počítači, uloží do funkce Batůžek a v mobilu si ji po přihlášení otevřou. Při cestě do zahraničí zajistí hladké fungování stažená offline mapa vybraného evropského státu. S ní už totiž pro další provoz není internet potřeba. Výjimkou je situace, kdy sejdete z trasy. Na její přepočítání je připojení prozatím nutností,“ vysvětluje Jakub Faifer.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat