Cubot X16 S – malý, levný, výkonný sponzorovaný článek

Cubot X16 S – malý, levný, výkonný [sponzorovaný článek]
2016-07-14T09:00:53+02:00
• 14. 7. 2016

O čínské společnosti Cubot neslyšíme poprvé a určitě ne naposledy. Dnes je však na plánu se podívat po trochu odlišném zařízení. Trh je totiž přesycen produkty, jimž jsou ubírány jedny části pro potřeby té druhé. Klasickým příkladem může být velká baterie, kdy je následně zvolen slabší a podtaktovaný procesor, ubírána operační paměť nebo interní úložiště. Je tak ku prospěchu nabídnout i vyvážený model.

cubot-x16-s-1

Cubot X16 S

Tím by mohl být telefon s názvem X16 S od výrobce Cubot. Pokud se podíváme na specifikace, vidíme, že v podstatě podobnými disponují i některé top modely. Samozřejmě ty mají lepší procesor nebo větší interní paměť. Ovšem zde musíme počítat s cenou mnohem nižší a v porovnání s výkonem se opravdu jedná o více než slušnou koupi. Na přední straně najdeme 5palcový displej o HD rozlišení, 5MPx kameru a senzorová tlačítka.

cubot-x16-s-2

 

Na zádech najdeme 8MPx hlavní kameru s přisvětlovací diodou. Pod velmi pěkným šasi pak tepe 1,3GHz procesor od MediaTeku se čtyřmi jádry. K dispozici má ovšem 3GB operační paměť a 16GB interní úložiště, jež lze samozřejmě rozšířit. Bohužel na úkor nemožnosti vložení druhé SIM karty. Buď tedy budete mít dual SIM zařízení, nebo si rozšíříte úložiště. Potěší však podpora LTE.

Ano, přesně tak. I tento model, jako mnoho dalších v řadě, podporuje LTE a navíc nabídne uživateli frekvenci 800 MHz, která je v našich končinách velmi žádaná. Na těchto specifikacích běží Android 6.0 Marshmallow a energii potřebnou pro běh zařízení dodává baterie o kapacitě 2700 mAh. Není to nejvíce, ale vzhledem ke specifikacím nemusíte mít problém s vydrží na jedno nabití.

cubot-x16-s-3

Kde si mohu Cubot X16 S zakoupit?

gearbest

Telefon si můžete koupit na stránkách internetového obchodu Gear Best, kde jej najdete se slevou za cenu 119,99 $, což je v přepočtu přibližně 2924 Kč. Doprava je z čínského skladu zdarma.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat