Apple Pay spuštěno ve Francii a další země budou následovat

Apple Pay spuštěno ve Francii a další země budou následovat
2016-07-20T08:40:55+02:00
• 20. 7. 2016

Služba Apple Pay se pomalu, ale jistě začíná rozšiřovat do dalších států. Tentokrát se dočkala Francie, kde byla podpora přislíbena na červnové keynote WWDC. Našeho trhu se to sice přímo netýká, ale je to rozhodně pozitivní zpráva. Apple Pay je tímto dostupné již v několika evropských zemí, a tak by se mohlo zanedlouho dostat i k nám do Česka.

applepay

Pro podporu této služby se musí především samotný Apple rozhodnout, že v dané zemi chce nabídnout tuto službu. Musí se tak především domluvit s místními bankami. Vydavatelé kart Visa a Mastercard jsou již dnes připraveni, což můžeme vidět třeba i právě ve Francii. Tam totiž Apple Pay plně podporují. Zatím se tam Apple domluvil se čtyřmi bankami, brzy pak mají přibýt další dvě.

Placení v obchodech je pak zcela nezávislé na Applu, ačkoli v některých obchodech můžete třeba vidět nálepky „zde lze platit Apple Pay“. Ty jsou však jen informační a garantují stoprocentní funkčnost. Stačí ale obyčejný bezkontaktní terminál, maximálně u některých starších terminálů se může vyskytnout problém.

V současné době je Apple Pay spuštěno v těchto zemích: USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Čína, Singapur, Švýcarsko a Francie. Brzy bude následovat také Hong Kong a Španělsko. Podpora se tak rozrůstá poslední dobou stále častěji a častěji. Další podporované země by mohly být ohlášeny na podzim v rámci keynote, kde bude představen nový iPhone 7.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat