Xiaomi předinstaluje aplikace Microsoftu na své smartphony

Xiaomi předinstaluje aplikace Microsoftu na své smartphony
2016-06-01T10:47:26+02:00
• 1. 6. 2016

Na základě předchozího partnerství Microsoftu a Xiaomi se tyto dvě společnosti dohodly na rozšíření své spolupráce o další podstatnou dohodu. Počínaje zářím letošního roku totiž Xiaomi začne na své smartphony předinstalovávat vybrané aplikace od Microsoftu. Konkrétně jde o kompletní sadu Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) a aplikaci Skype. Mezi telefony, které přijdou s těmito aplikacemi, jsou například Xiaomi Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 a Redmi 3. Nabídka těchto aplikací se pak může lišit v závislosti na konkrétní zemi, případně operátorovi.

Xiaomi předinstaluje aplikace

K probíhající spolupráci se vyjádřil i Xiang Wang, viceprezident čínského Xiaomi.

„Jsme nadšeni, že můžeme úzce spolupracovat s Microsoftem na širokém technologickém partnerství. Jak již bylo demonstrováno touto dohodou s Microsoftem, Xiaomi se snaží budovat udržitelné a dlouhodobé partnerství s globálními technologickými lídry. Konečným cílem těchto partnerství je přinášet fanouškům Xiaomi co možná nejlepší uživatelskou zkušenost.“

Tato dohoda je postavená na předchozí spolupráci společností, kdy byl dohodnut například tablet Xiaomi Mi Pad s Windows 10. Také Mi Cloud je díky spolupráci poháněn službou Microsoft Azure. Pro Microsoft jsou pak podobné spolupráce se společnostmi, jako je Xiaomi, klíčové, jelikož díky nim může rozšiřovat své služby a nabízet je potencionálním uživatelům po celém světě.

Zdroj: news.microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat