Periscope a denní výpadek, kterého si málokdo všiml

Periscope a denní výpadek, kterého si málokdo všiml
2016-06-22T07:45:36+02:00
• 22. 6. 2016
1

Od té doby, co vznikl YouTube, se značná část populace dennodenně dívá na videa od svých oblíbených tvůrců. Stále existoval problém, kterým je konkurence – televize jako taková. Živé vstupy patří mezi oblíbené části vysílání, a tak se vývojáři rozhodli něco podobného vytvořit sami. Časem tak vznikly služby jako Twitch, přispěl i YouTube (Google) i Facebook a mezi poslední hity patří Periscope, jehož vlastníkem je momentálně populární sociální síť Twitter.

periscope-android

Služba Periscope zaujala mnohé uživatele, včetně pár redaktorů z naší redakce, na něž se čas od času můžete sami podívat. Jak jsme vám nedávno psali, Periscope se integruje i do aplikace Twitteru, což je rozhodně krok správným směrem. Poté pod příspěvek přišel komentář od pana Petráčka, celým jménem Leo Petráček, který je jedním z aktivních uživatelů, a dokonce učí ostatní, jak na živé vysílaní – Periscope škola (@LeoPetracek). Ten nám poskytl informace, jež se týkají výpadku sítě Periscope.

IMG_20160621_144628

Právě 17. 6. Periscope zaznamenal poměrně velký problém. Během celého dne bylo doslova nemožné se připojit, nebo začít streamovat. Původně si všichni mysleli, že jde o závadu u poskytovatele internetu, nebo jinde. Později se však prokázalo, že vývojáři Periscope pilně pracují na chybě, která ten den nastala. Problém byl trochu složitější, a tak trvalo celý den, než ji vývojáři byli schopni opravit.

Nakonec všechny tweety o případném opravování chyb zmizely a už po nich není vidu ani slechu. Periscope však učinil velmi zvláštní krok. Nejen že chybu zakryl, ale nevydal ani pořádné prohlášení, aby uživatelé byli plně informování. Jen pár strohých emailů a kusé informace, toť vše. Bylo by minimálně pozitivní, kdyby se Periscope oficiálně vyjádřil a omluvil, jak bývá zvykem.

asdpersicope-komunikace

Proč o tom vše vůbec informujeme čtenáře, pokud se vlastně nic moc nestalo? Opak je pravdou. Mnozí si stěžují, že vývojáři často nepracují příliš rychle a nyní vidíme krásný příklad toho, že pokud nastane chyba, je možnost ji rychle opravit, ať už za jakoukoliv cenu. Podpora reagovala a pokoušela se situaci vyřešit klidně, jak by to mělo jistě vypadat. Vše pak bylo během dne opraveno a prakticky na internetu nenajdete zmínku, že by se cokoliv stalo.

Naši čtenáři jsou však velmi aktivní a rádi se zapojují do diskuzí nebo poskytují informace tak, abyste se i vy ostatní dozvěděli, co jiní ne. Jakou zkušenost máte se službou Periscope vy? Jaké další služby používáte pro živá vysílání?

Za poskytnuté informace děkujeme panu Leu Petráčkovi (@LeoPetracek).

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Miroslav Růžička

VIP 22. 6. 2016, 10:27

A já jsem si říkal proč mi to nefungovalo, zrovna sem ten den chtěl vysílat, ale nenapadlo mě, že by mohl mít výpadek a tak sem nadával na internet a můj telefon :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat