Apple okopíroval náš vzhled, tvrdí čínská společnost 100+

Apple okopíroval náš vzhled, tvrdí čínská společnost 100+
2016-06-20T07:00:01+02:00
• 20. 6. 2016

Čína se často vyznačuje jako země, ve které se mnoho technologických společností snaží okopírovat vzhled přístrojů mnohem známějších společností a následně tyto „kopie“ prodávat za nižší cenu. Občas se ale cítí poškozeny právě čínské společnosti. A to je právě případ společnosti 100+, která obvinila americkou společnost Apple z kopírování designu jejího zařízení.

Konkrétně si čínská společnost stěžuje na okopírování vzhledu přístroje 100C. Design tohoto modelu je velmi podobný s modely iPhone 6 a 6 Plus. Ačkoliv se může zdát, že taková žaloba nemůže být brána vážně, opak je pravdou. Na základě rozhodnutí patentového úřadu pro Peking bylo americké společnosti nařízeno, aby přestala prodávat model iPhone 6 a 6 Plus v Pekingu.

14021525-b 14021525-c 14021525-z

Přístroj 100C – ten přístroj, jehož design Apple údajně okopíroval, zdroj: http://shouji.tenaa.com.cn/

Odůvodnění tohoto rozhodnutí je jednoduché. Spotřebitel může spatřit pouze nepatrný rozdíl mezi produkty Applu a 100C. Celý případ ale samozřejmě nenechal Apple chladným a již podnikl právní kroky, které tento zákaz mají za úkol zvrátit.

Apple se však již v minulosti musel smířit s negativními rozhodnutími soudů v Číně. V dubnu společnost musela v Číně zastavit služby iTunes Movies a iBooks Store. Uvidíme, jaké konečně rozhodnutí padne v této kauze. Apple alespoň prozatím může prodávat iPhone 6 a 6 Plus v Číně do té doby, dokud nebude znám výsledek správní žaloby, kterou tato americká společnost podala.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat