V Británii zkouší integrovat řidičák do Apple Wallet

V Británii zkouší integrovat řidičák do Apple Wallet
2016-05-15T09:06:17+02:00
• 15. 5. 2016
2

Aplikace Apple Wallet je v systému iOS již nějaký ten pátek. Původně se jmenovala Passbook a uchovávala pouze vaše věrnostní kartičky. Postupem času se však její možnosti rozšířily a dnes spolu s Apple Pay v ní máte i vaše kreditní karty. V Británii jdou ale ještě dál a zkouší do této aplikace integrovat řidičský průkaz.

CiVtTCPWUAAXiFn

Projekt má na starosti Driver Vehicle Licensing Agency, což je oficiální vládní agentura starající se o řidičské průkazy. Ředitel této aplikace sdílel na twitteru obrázek, kde ukazuje prototyp integrovaného řidičského průkazu v aplikace Apple Wallet. Údajně to však nemá být zatím plnohodnotná náhrada, nýbrž jen doplněk. Zmiňují pak také, že zatím neví, kdy by služba mohla být dostupná pro veřejnost.

Je to však velmi zajímavý projekt a pokud bychom v budoucnu měli všechny své doklady v telefonu, nezní to vůbec špatně. Samozřejmě nasazení něčeho takové chce dobře vyřešit bezpečnost. V Česku však zatím budeme vůbec rádi, pokud se k nám dostane služba Apple Pay.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Ondřej Hotovec

15. 5. 2016, 9:20

Je skoro ironie, že jsme po technologické stránce nejpřipravenější země v Evropě na mobilní platby. A pořád je nemáme. A navíc podíl bezkontaktních plateb je u nás taky největší v Evropě. :(

Přesně tak, nechápu to….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat