Probuzení dvojitým poklepáním přichází na zařízení s Windows 10 Mobile

Probuzení dvojitým poklepáním přichází na zařízení s Windows 10 Mobile
2016-05-23T07:30:38+02:00
• 23. 5. 2016
1

Mnoho výrobců již implementovalo do svých zařízení možnost probuzení/zamknutí displeje dvojitým poklepáním. A nyní se zdá, že se tato funkce zalíbila i vývojářům i Microsoftu a rozhodli se ji nabídnout uživatelům, kteří na svém zařízení mají Windows 10 Mobile.

dt

Goran P., inženýr ve společnosti Microsoft, napsal na Feedback Hub o tom, že funkce dvojité poklepání pro probuzení přichází na zařízení s Windows 10 Mobile, které ji podporují. Bohužel seznam těchto zařízení není znám a prozatím jediná osoba potvrdila, že funkci může využívat – vlastí přitom model Lumia 950 XL.

Pokud náhodou nevíte, co přesně je „double tap to wake“, samotný název by vám i v češtině měl dostatečně napovědět. Nicméně se jedná o speciální funkci, která odchytává dotyk na zamčené obrazovce, a pokud zjistí, že jste dvakrát za sebou rychle poklepali na displej, odemkne jej. V praxi to velmi zjednoduší ovládání a uživatel nemusí zbytečně sahat na občas vzdálený power button.

Ačkoliv si tedy aktualizace razí cestu k uživatelů, stále není jasné, kdy se rozšíří nebo jaká zařízení spadají pod kompatibilní. Jakmile budeme mít další informace, jistě se s vámi o ně podělíme. Níže na videu můžete vidět, jak probuzení poklepáním vypadá.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Lumia 640 xl to má již od svého uvedení jak ve WM8.1 tak ve WP10

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat