HTC One M9 Prime Camera jako „novinka“ u sousedů aktualizováno

HTC One M9 Prime Camera jako „novinka“ u sousedů [aktualizováno]
2016-05-07T12:00:49+02:00
• 7. 5. 2016
1

Aktualizováno 7. 5.

Společnost HTC se snaží zaujmout a v podstatě to vyústilo ve velké množství modelů vycházejících z původního top modelu One M9 z roku 2015. Dnes asi nenajdete znalého člověka, který by vyjmenoval všechny odnože a varianty. Aby to výrobce ještě ztížil, uvedl model HTC One M9 Prime Camera. Ten se začíná prodávat v Polsku. Zajímavé je, že v Německu se jmenuje jako HTC One S9. Proč HTC nenechalo aspoň u tohoto modelu stejný název, netušíme.

Původní článek 26. 4.

Společnost HTC nečeká ani chvíli a svoji nabídku zařízení rozšiřuje o jednu mobilní novinku. Telefon bude zapadat do produktové série One, kde kromě M9, A9, E9 a X9 nově také naleznete model HTC One S9. Tchajvanský výrobce bohužel nasadil v Evropě poměrně vysokou cenu, takže ve střední třídě nejspíš nedosáhne nijak výrazného úspěchu oproti silné konkurenci. Vítr do plachet by později mohlo přinést snížení ceny.

HTC One S9

Přední panel získal 5palcový Super LCD displej s Full HD rozlišením a přední 4megapixelovou kamerku (f/2.0). Uvnitř běží osmijádrový procesor Helio X10 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 2 GHz po boku 2GB operační paměti RAM. Ze základního úložiště o velikosti 16 GB má uživatel k dispozici pouhých 9,24 GB. Naštěstí nechybí podpora paměťových microSD karet až do výše 2 TB. Konstrukce telefonu měří 144,6 x 69,7 x 10,1 mm.

HTC One S9

Dále záda nesou 13megapixelový fotoaparát (f/2.0) s optickou stabilizací obrazu, duální LED blesk a 2 840mAh baterii. Absenci snímače otisků prstů alespoň vynahrazují kvalitní reproduktory BoomSound v samotném čele. Seznam specifikací končí podporou LTE sítí (cat. 4), WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS a systémem Android 6.0 Marshmallow pod nadstavbou HTC Sense. Jak bylo naznačeno v úvodu, tak cena 499 euro (tj. cca 13 490 Kč) za HTC One S9 nikoho moc nepotěší.

HTC One S9

Zdroje: priceraja.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tiep Nguyen

7. 5. 2016, 12:17

Design od HTC je jeden z nejlepších :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat