Google Play – nové ikony pro jednotlivé sekce

Google Play – nové ikony pro jednotlivé sekce
2016-04-05T07:28:31+02:00
• 4. 4. 2016
7

Google jednou za čas změní ikony pro své služby, ale nejedná se o nic pravidelného. Už jsme si prošli změnou z původního Android Marketu až po Google Play, přičemž poslední výrazná novinka se dotkla Google Play Devices – dnes známé jako Play Store.

google play ikony

Současné ikony

Dnes Google představil nové ikony pro služby i aplikace jednotlivých sekcí. Konkrétně se to týká Google Play, Play Movies (filmy), Play Music (hudba), Play Games (hry), Play Books (knihy) a Play Newsstand (noviny a časopisy). Všechny spojuje hlavní tvar Google Play, tudíž trojúhelník. Jsou barevně odlišeny a navíc obsahují jednoznačnou ikonu pro každou sekci.

google play ikony

Nové ikony

Tyto nové ikony se začnou šířit napříč zařízeními během následujících týdnů, přičemž se objeví i na webu. Jedná se o celkem zajímavý krok, jelikož současné verze obsahují jen jedno spojující slovo Play. Uvidíme, jak na to zareagují uživatelé a jestli si rychle zvyknou na tuto změnu. Níže se můžete podívat, jakými změnami prošly ikony za poslední dobu.

play-icons

A ještě jeden malý dodatek v podobě ikon Obchodu Play.

marketbags

Google si pro nás také připravil animaci pro nové ikony.

ikony google

Odkaz na animaci

Zdroj: officialandroid.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Chápu snahu Googlu sjednotit vše do jednoho brandu, ale řekl bych, že v tom šli až příliš daleko a jednotlivé ikony tak splývají do jedné až příliš. Nejhůř podle mě dopadla ikona Hudby Play, protože ta stávající se mi vyloženě líbila, kdežto ta nová se mi fakt nelíbí.

Michal Mlejnek

7. 4. 2016, 10:34

Za mě jednoznačné plus. Konečně bude mít Play ekosystém nějaký ucelenější brand. A ikonky/aplikace jsou dosti rozeznatelné podle barvy

Jakub Topič

5. 4. 2016, 15:34

Chjo, křiklavější barvy, méně výrazné stíny… Mmch když už jste dávali i starší ikonky storu, tak bych chtěl podotknout, že Google Play music mělo původně tmavě šedou ikonku.

Martin Lendvay

5. 4. 2016, 8:56

Tiež sa mi tie nové ikony nepáčia. Keď už veľmi chcú zdôrazniť príslušnosť ku Google Play, radšej nech nechajú primárne pôvodné obrázky a do rohu ikonky vždy nech dajú ten trojuholník.

Lukáš Biel

5. 4. 2016, 7:24

Taky souhlasím, nové ikony se mi nelíbí, unifikace ikon na stejný tvar ubírá na přehlednosti. Nejhorší je nová ikona hudby ????

Tomáš Valigura

4. 4. 2016, 20:20

Je to o zvyku, to ano, jen dle mého názoru to přidá na nepřehlednosti. Podle nových ikon nedokáži letmým pohledem identifikovat, o jakou se jedná aplikaci. Rád bych se mýlil.

Honza Kopecký

4. 4. 2016, 23:39

Bohužel musím souhlasit. Co tímto krokem sledují nechápu. Zajímalo by mě, zda půjde jen o změnu v Obchodě nebo se takto promění i samotné aplikace. Krok kupředu to ale není.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat