Co znamená SE v názvu nového iPhonu a další detaily

Co znamená SE v názvu nového iPhonu a další detaily
2016-03-23T10:04:20+02:00
• 23. 3. 2016

iPhone SE byl představen, a přesto zůstalo po samotné keynote několik důležitých otázek nezodpovězeno. Menší čtyřpalcový iPhone dostal netradiční pojmenování SE. Apple na keynote oficiálně neřekl, co tato zkratka má znamenat. Dozvěděli jsme se to až nyní, přímo od Phila Shilera, který se v Applu stará o marketing. Krom toho víme, kolik GB RAM má nový iPhone.

SE

Zkratka SE má znamenat „Special Edition“, tedy speciální edice. Toto pojmenování je tedy vskutku zvláštní a bude zajímavé sledovat, zda se tato „speciální edice“ dočká třeba někdy nástupce. Dále jsme se dozvěděli, jak velká paměť RAM je obsažena v iPhonu SE a iPadu Pro 9,7″. V obou případech se jedná o 2 GB paměti. Menší iPad Pro tak nabízí polovinu RAM než větší 12,9 palcový model. Zároveň také dosáhl v testu Geekbench na nižší hodnoty. Konkrétně 3022 bodů oproti 3231 na jedno jádro a 5107 oproti 5482.

Ačkoli se zdá, že iPhone SE je jen zmenšený iPhone 6s, některé věci nebyly integrovány. O absenci 3D Touch jsme již věděli, inovace se však nedočkal také přední fotoaparát. Ten je původní z modelu 5s. Čtečka otisků prstů Touch ID pak také nebude ve své nejnovější druhé generaci jako na „6-esku“. Nakonec zde máme ale potěšující zprávu pro majitelé iPhonu 5/5s. Obaly a pouzdra a tato zařízení budou plně kompatibilní s novým SE.

Zdroje: theverge.com, 9to5mac.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat